Autizmi mund të diagnostifikohet përmes testimeve në vesh

22:26 | 7 Janar 2019

Fëmijët autikë mund të diagnostifikohen menjëherë pas lindjes përmes një testimi të thjeshtë të dëgjimit, kanë treguar studimet e reja.

Kjo do të mundësonte fillimin e trajtimit para paraqitjes së simptomave të para – kur edhe ka më shumë mundësi që ato të funksionojnë.

Kjo teknike bën matjen e ndryshimeve të presionit në veshin e mesëm në përgjigje të tingujve, duke vlerësuar ndjeshmërinë dhe kohen e reagimit në disa frekuenca të ndryshme.

Testimi i reflekseve nuk është invaziv, kështu që mund të përdoret tek foshnjat pa rrezikuar shëndetin e tyre.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara