Zaev-Tsipras: Marrëveshja e Prespës është një marrëveshje mbi një partneritet strategjik

23:43 | 16 Shtator 2020

Sonte, në përfundim të vizitës së tij dy-ditore në Athinë, kryministri Zoran Zaev u takua me kreun e opozitës, Alexis Tsipras

Në takim, i cili u zhvillua në Parlamentin e Republikës së Greqisë dhe u ndoq nga zv. kryeministri i ngarkuar me Çështjet Ekonomike, Fatmir Bytiqi dhe zv. kryeministri për Çështjet Evropiane, Nikolla Dimitrov, u diskutua mbi zbatimin e Marrëveshjes së Prespës, e cila u nënshkrua në 2018, menjëherë pas konferencës ndërqeveritare që do të mbahet ndërsa Këshilli i BE kryesohet nga Republika Federale e Gjermanisë.

Në këtë drejtim, në takim u theksua se Republika e Greqisë në integrimin evropian të vendit tonë mbetet një partner i fortë, mbështetës dhe lobist për një përfundim të suksesshëm të këtij procesi.

Marrëveshja e Prespës, u tha në takim, nuk është vetëm një zgjidhje për mosmarrëveshjen e emrit midis dy vendeve, por gjithashtu një marrëveshje mbi një partneritet strategjik afatgjatë dhe zhvillimin e një marrëdhënieje të gjerë midis dy vendeve.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara