Xhaferi në takim me ambasadoren kroate: Me rëndësi të veçantë është përparimi i shtetit

19:15 | 15 Shtator 2020

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut Talat Xhaferi sot realizoi takim me ambasadoren e Republikës së Kroacisë në Republikën e Maqedonisë së Veriut, Nives Tiganj.

Siç theksohet në kumtesë, Xhaferi ka potencuar marrëdhëniet e jashtëzakonshme bilaterale ndërmjet Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe Republikës së Kroacisë dhe ndau pritjen se do të vazhdojnë me dinamikë të zmadhuar edhe në periudhën në vijim. Shkurtimisht e informoi ambasadoren për aktivitetet e Kuvendit, zgjedhjen e komisioneve, agjendën legjislative, kushtet e reja të punës për shkak të pandemisë me Covid-19, si edhe aktivitetet lidhur me agjendën evropiane.

Drejtoi mirënjohje për mbështetjen e fuqishme dhe të vazhdueshme që institucionet më të larta shtetërore ia japin Republikës së Maqedonisë së Veriut në planin e integrimit evropian të vendit dhe shprehu pritjen se si aleatë në NATO do të kemi bashkëpunim të frytshëm. Xhaferi e riafirmoi edhe nevojën për bashkëpunim të mëtejshëm miqësor dhe konstruktiv edhe në organizatat ndërkombëtare multilaterale dhe rajonale.

Ambasadorja Tiganj, siç theksohet tutje në kumtesë, e ka përshëndetur formimin e Qeverisë dhe funksionalitetin e Kuvendit dhe informoi për aktivitetet e ardhshme të paralajmëruara ndërmjet përfaqësuesve shtetërorë të të dy vendeve në periudhën e ardhshme, me ç’rast theksoi se për Republikën e Kroacisë, me rëndësi të veçantë është përparimi i Republikës së Maqedonisë së Veriut kah Bashkimi Evropian, si edhe kultivimi i dialogut politik stabil ndërmjet pushtetit dhe opozitës.

Bashkëbiseduesit kanë këmbyer mendime edhe për zhvillimin e bashkëpunimit ekonomik, mandej bashkëpunimin ndërmjet industrive ushtarake dhe bashkëpunimin ushtarak ndërmjet dy shteteve, si edhe mundësitë për avancimin e bashkëpunimit ndërparlamentar dhe ndarjen e përvojave të përbashkëta nga politika e jashtme dhe diplomacia parlamentare./Telegrafi/

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara