Ushtarët malazezë shkojnë në misionin e NATO-s

10:02 | 9 Gusht 2018

29 anëtarë të Armatës së Malit të Zi do të dërgohen në Misionin e NATO-s në Afganistan, njoftoi Ministria e Mbrojtjes.

Që nga përfundimi i mandatit të misionit ISAF që nga viti 2014, ushtarët malazezë janë angazhuar në misionin e Mbështetjes së Përhershme, e cila ka më shumë se 10,000 ushtarë, raporton Arbresh.info.

Kontigjenti malazez përbëhet nga një njësi e këmbësorisë e angazhuar në detyrat e mbrojtjes së ekipeve të trajnimit të aleatëve dhe këshillimit të forcave afgane të sigurisë kombëtare, oficerëve të stafit dhe nënoficerëve, raporton RTCG.

Mali i Zi u bë anëtar i NATO-s vitin e kaluar./Arbresh.info

Shpërndaje në rrjete sociale