Tuneli gjiganat anti bërthamor që ndërtoi Tito në Bosnje

09:01 | 27 Maj 2018

Vetëm një orë larg nga Sarajeva, është ndërtura një bunker i fshehur nën një mal me dhoma të gjera konferencash, teatro operative dhe televizion satelitor – ky është një vend i përshtatshëm për president.

Në vitin 1953, Presidenti Tito i Jugosllavisë urdhëroi të ndërtohej një bunker masiv bërthamor.

ARK-ja e Titos mendohet të jetë ndërtimi më i madh nëntokësor ushtarak i Bosnjës dhe Hercegovinës. 350 persona do të ishin në gjendje të jetonin dhe të punonin për gjashtë muaj pa patur nevojë të dilnin prej saj.

Mega ndërtesa vjen e shpjegur në një video nga BBC, e cila po eksploron për gjigantët inxhinierikë nga e gjithë bota.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara