Spasovski: Për Janevën kam dyshuar që në janar

22:09 | 8 Nëntor 2019

E kritikova Katica Janeva që nga muaji janar të këtij viti për paraburgimin e të dyshuarve të caktuar dhe lirimin e tyre. Unë e bëra atë kritikë sepse kisha ca njohuri për të, ndërsa është shumë e lehtë për prokurorët që të reagojnë në ato momente dhe të thonë secili të shikojë punën e tij, tha ministri i Brendshëm, Oliver Spasovski sot në një intervistë për “Kanal5”.

“Sugjerimi që Orce Kamçev nuk mund të dërgohet në paraburgim, ndërsa pastaj të lirohet në shtëpi, për mendimin tim, është e mjaftueshme për të dyshuar se ka diçka të gabuar. Unë nuk mendoja se Janeva do të vinte në këtë pozicion, sepse sipas përgjegjësisë që ajo mori për të përmbushur qëllime të caktuara, ajo nuk mund t’i lejojë ato, sepse ajo ka përgjegjësi ndaj qytetarëve. Këtu bëhej fjalë për një institucion që duhej t’i kundërvihej seriozisht krimit.

Ai institucion nuk i përmbushi parashikimet. Ata bënë shumë gjëra të mira që ne i shohim përmes objekteve që i udhëzojnë. Në bazë të atyre hetimeve të kryera nga prokurorët e Prokurorisë Speciale ka aktgjykime dhe do të ketë aktgjykime dhe askush nuk mund t’i shmanget përgjegjësisë”, tha Spasovski.

Lidhur me Ligjin për Prokurorinë Publike, Ministri Spasovski tha se qeveria nuk ka bashkëbisedues.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara