Osmani: Jemi të gatshëm për negociata me Bashkimin Evropian

22:43 | 24 Janar 2020

Zëvendëskryeministri për çështje evropiane Bujar Osmani, beson se vendi është i gatshëm të fillojë negociatat e anëtarësimit me Bashkimin Evropian dhe se kjo mund të ndodhë së shpejti nëse BE ndryshon metodologjinë për pranimin e anëtarëve të rinj.

“Presidenti francez Emmanuel Macron nuk ka thënë që ne nuk jemi të gatshëm, por BE nuk është e gatshme për zgjerim, kështu që ne nuk mund të bënim asgjë për ta bërë atë më të përgatitur. Ne ishim përgjegjës për të qenë gati, dhe kjo u pajtua të gjitha”.

“Franca dhe Macron nuk dolën me terma të rinj – nëse e bëni këtë ne do t’ju japim një datë, por thanë nëse bëjmë diçka të re, nëse ndryshojmë metodologjinë, atëherë do të filloni negociatat”, tha Osmani.

Ai beson se me një metodologji të ndryshuar francezët do të kthehen në besimin se ky proces jo vetëm që do të jetë një proces burokratik që do të përfundojë në mënyrë të pavarur pavarësisht nëse i plotësojmë kushtet apo jo, por që kthyeshmëria dhe menaxhimi politik i procesit do të garantojnë që vendi i cili bëhet anëtar do të jetë vërtet gati.

Ai foli edhe për zgjedhjet e 12 prillit, ku theksoi se do të mbetet parimi i “fituesit me fituesin”.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara