Njëzetetre vjet nga Masakra e Srebrenicës

Arkivolet me mbetjet e 35 viktimave të gjenocidit.
11:42 | 11 Korrik 2018

Në Bosnje dhe Hercegovinë shënohet sot 23-vjetori i Masakrës së Srebrenicës. Në këtë qytet, më 1995, forcat serbe vranë mbi 8,000 burra dhe djem myslimanë. Masakra u cilësua si akti më i keq i gjenocidit në Evropë që nga Lufta e Dytë Botërore. Srebrenica ishte shpallur zonë e sigurt nga Kombet e Bashkuara, por ruhej vetëm nga një numër i vogël i paqeruajtësve holandezë, që nuk qenë në gjendje t’i mbrojnë civilët e strehuar atje.

Një kamion bart mbetjet e 35 viktimave të Masakrës së Srebrenicës, që do të rivarrosen më 11 korrik, në 23-vjetorin e gjenocidit, në qendrën memoriale në Potoçari.
1. Një kamion bart mbetjet e 35 viktimave të Masakrës së Srebrenicës, që do të rivarrosen më 11 korrik, në 23-vjetorin e gjenocidit, në qendrën memoriale në Potoçari.
Qytetarët nderojnë viktimat e Srebrenicës.
2. Qytetarët nderojnë viktimat e Srebrenicës.
Një grua vë lule në kamionin që bart mbetjet e viktimave.
3. Një grua vë lule në kamionin që bart mbetjet e viktimave.
Edhe një burrë vë lule në kamion...
4. Edhe një burrë vë lule në kamion…
Disa qytetarë të tjerë luten për viktimat.
5. Disa qytetarë të tjerë luten për viktimat.
Nura Mustafiq mori pjesë në Marshimin e Paqes në nderim të viktimave të Srebrenicës.
6. Nura Mustafiq mori pjesë në Marshimin e Paqes në nderim të viktimave të Srebrenicës.
Edhe fëmijët i nderojnë viktimat.
7. Edhe fëmijët i nderojnë viktimat.
Të afërm të viktimave të masakrës...
8. Të afërm të viktimave të masakrës…
Arkivolet me mbetjet e 35 viktimave të gjenocidit.
9. Arkivolet me mbetjet e 35 viktimave të gjenocidit.
Arkivolet me mbetjet e 35 viktimave të gjenocidit.
10. Arkivolet me mbetjet e 35 viktimave të gjenocidit.
Arkivolet me mbetjet e 35 viktimave të gjenocidit.
11. Arkivolet me mbetjet e 35 viktimave të gjenocidit.
Të afërm dhe qytetarë bartin arkivolet e viktimave...
12. Të afërm dhe qytetarë bartin arkivolet e viktimave…

Shpërndaje në rrjete sociale