Në Maqedoni 24 komuna do të marrin nga 62.000 dollarë për forcimin e demokracisë

15:49 | 13 Shtatorë 2018

Komuna e Çairit, Ohrit, Strumicës, Shën Nikollës, Vallandovës, Velesit dhe disa komuna tjera, të cilat do të zgjidhen në nëntor të vitit 2018 dhe 2019, do të marrin nga 62.000 dollarë për projekte nga interesi publik të cilat janë konfirmuar si prioritet nga ana e qytetarëve, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Kjo u tha në punëtorin e sotme e mbajtur për nder të ditës së Demokracisë, ku marrin pjesë 70 kryetarët e këshillave komunal dhe diskutojnë se si ta bëjnë qeverisjen lokale më ekskluzive, transparente dhe më të saktë.

Në punëtori, çka u organizua nga programi për zhvillim i Kombeve të Bashkuara (UNDP) ishte i hapur edhe konkursi për pjesëmarrjen e komunave në projektin “Fuqizimi i këshillit komunal”, financuar nga ana e Agjencisë Zvicërane për zhvillim dhe bashkëpunim.

Projekti është në pajtueshmëri me përmbajtjen e qëllimeve çka kanë të bëjnë e vendet anëtare të OKB-së që të sigurojnë me përgjegjësi, inkulzivitet dhe pjesëmarrjeje të marrjes vë vendimeve në të gjitha nivelet. /Telegrafi/

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara