Merkel kërkon qendra për emigrantët në Maqedoni

12:59 | 25 Qershor 2018

Ish-ministri Vele Samak mbledhjen urgjente të BE-së për krizën e re të emigrantëve e ka cilësuar si tentim për shpëtim të kancelares gjermane Angela Merkel, nga kriza e cila pritet së shpejti të kaplojë kontinentin evropian.

Samak thotë se në mbledhje Angela Merkel ka kërkuar të ndërtohen qendra pranuese për emigrantët në vendet e Ballkanit Perëndimor, konkretisht në Maqedoni, Shqipëri dhe Serbi, ndërsa si kthim ata të marrin data për fillimin e bisedimeve me BE-në, përcjell Telegrafi Maqedoni.

“Mini-samiti për shpëtim të Merkelit nga migrantët: Merkel do të kërkojë azil-qendra në Shqipëri, Maqedoni dhe Serbi, ndërsa si kthim do të fillojnë bisedimet për anëtarësim në BE. Për shkak të marrëveshjes delikate, Maqedonia nuk përmendet publikisht”, ka shkruar Vele Samak.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara