Ligji për Prokurorinë Publike të lirohet nga ndërhyrjet politike

17:52 | 29 Tetor 2019

Ministri i Jashtëm, Nikolla Dimitrov në Komisionin kuvendar për çështje evropiane, në të cilën u debatua për mos marrjen e datës për negociatat me BE, akuzoi opozitën për dështimin e miratimit të ligjit të Prokurorisë Publike.

Dimitrov tha se ligji për Prokurorinë, si puna e fundit i papërfunduar që nuk ishte e pranishme në detyrat që morëm vitin e kaluar, për fat të keq nuk kishte motiv politik prej dy të tretave të votave që të miratohet.

“Dy linja të kuqe duhet të respektohen atje, të mos humbasin rastet dhe hetimet nga PSP-ja e vjetër në strukturën e re të PTHP-së. Dhe kjo ndodhi në realitet me vendimet e kryeprokurorit Joveski. Dhe në njëfarë mënyre realiteti është bërë më i mirë se një kompromis i mundshëm për ligjin. Dhe së dyti, vazhdimësia e prokurorëve të PSP-së që punojnë në ato raste, edhe ajo ndodhi. Problemi është se një kompromis i mundshëm të paktën në këtë pikë nënkupton një ndërhyrje serioze politike në punën e prokurorisë publike”, tha Dimitrov.

Ai tha se ishte paturpësi politike që kjo qeveri fajësohet për gabimin e samitit evropian dhe është turp që kjo vjen nga njerëz që kurrë nuk na dërguan më tej këtë qëllim strategjik./telegrafi

Lajmet më të lexuara