Klinika Infektive në Shkup ka marrë donacion për dezinfektim nga viruset dhe bakteret

16:54 | 27 Prill 2020

Klinika për sëmundje infektive dhe gjendje febrile në Shkup, sot ka pranuar “UV Gard” – pajisje me rreze UV për dezinfektimin e sipërfaqeve dhe ajrit nga viruset dhe bakteret, me qëllim forcimin e kushteve në këtë institucion ku janë të hospitalizuar dhe trajtohen pacientë të infektuar me koronavirusin.

Funksionimi i kësaj pajisje është si më poshtë:

– Dezinfekton sipërfaqe dhe ajër, rreth 360 gradë;
– Punon në parimin e rrezatimit të valës së shkurtër UV-C të rrezatimit prej 254 nanometra;
– I vret mikroorganizmat që vijnë në kontakt me dritën, shkatërron acidet e tyre nukleike dhe prish ADN-në e tyre, duke i lënë ata të paaftë për të kryer funksionin e tyre;
– Salla e cila do të dezinfektohet duhet të jetë e zbrazët, por kjo nuk është problem sepse pajisja kontrollohet nga distanca dhe mbrohet nga operatori;
– Rrezet UV arrijnë vendet që janë të paarritshme dhe 100% eliminojnë viruset dhe bakteret në sipërfaqe të pabarabarta;
– Rreth 40 minuta është e mjaftueshme për një dhomë prej 40 metrash katrorë, dhe menjëherë pas dezinfektimit ju mund të nuhatni ozon të fortë.

“Ne duam të ndihmojmë profesionistët tanë të kujdesit shëndetësor. Garda UV është një pajisje që dezinfekton viruset dhe bakteret. Pajisja është e lëvizshme, me funksionalitetin për të lëvizur në rrota nga një dhomë në tjetrën”.

“Punon me energji elektrike dhe bateri, që është një mundësi e shkëlqyeshme për të dezinfektuar vendet ku nuk ka instalim elektrik. Shpresojmë që të ndihmojmë Klinikën, sepse njerëzit nga linjat e para luftarake meritojnë mbështetjen tonë më të madhe në trajtimin e KOVID-19 “, thotë Ivica Pockov, novatori maqedonas i cili së bashku me Nikola Gligorov e kanë krijuar këtë pajisje.

Deri në fund të javës, një tjetër pajisje e tillë UV do t’i dhurohet Klinikës për pulmonologji dhe alergologji në Shkup./Telegrafi/

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara