Gruevski bëhet shtetas i Hungarisë

08:22 | 12 Tetor 2019

“Një votues me emrin Nikolla Gruevski është në listën e votuesve. Emri i votuesit, si dhe mosha 49 vjeç, përkojnë me ato të ish-kryeministrit maqedonas, i cili shpëtoi nga burgu dhe iku në Hungari, ku iu dha azil”, thuhet në tekstin e 24.hu pak orë më parë.

Sipas burimeve të portalit, ky votues i ri në listën e votuesve ka një ID të Rrethit të Pestë, por pa adresë.

Portali i pavarur 24.hu raporton se Nikolla Gruevski fitoi të drejtën e votës në zgjedhjet lokale në Hungari të dielën. Ai është në Listën e Votuesve në rrethin e pestë të kryeqytetit ku mori azil falë mikut të tij, kryeministrit Victor Orban.

Më tej, është publikuar gjerësisht informacion për rregullin e tij dhe arsyen e burgosjes së tij, por ai iku nga vendi me ndihmën e diplomatëve hungarezë, sipas asaj që shkruhet nga media onlajn hungareze. Unhack Democracy Europe, një organizatë hungareze që mbron integritetin e votuesve dhe avokon për zgjedhje falas në Hungari, e ka bërë “Tag” CIVIL që ta kthejë vëmendjen ndaj këtij informacioni. /INA/

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara