Filipçe: Falënderim organizatave të shoqërisë civile që na ndihmojnë edhe në një krizë kur është më shumë e nevojshme

13:51 | 17 Tetor 2020

Me rastin e Festivalit Civica Mobilitas “Dita e Shoqërisë Civile”, i cili po mbahet sot në parkun e qytetit, Ministria e Shëndetësisë shpreh mirënjohjen e saj për të gjitha organizatat e shoqërisë civile të përfshira në promovimin e shëndetit publik, veçanërisht në muajt e fundit që kanë të bëjnë me pandeminë globale të shkaktuar nga të COVID-19, informojnë nga Ministria e Shëndetësisë.

“Ne kemi një bashkëpunim të shkëlqyeshëm me organizatat joqeveritare. Ata janë partneri ynë i parë, por edhe korrigjues në punën tonë. Së bashku kemi bërë shumë në forcimin e sistemit shëndetësor. Ne kemi përmirësuar shëndetin e të gjithë pacientëve me organizata të shoqërisë civile. Së bashku kemi miratuar Ligjin e ri për Abortin, dhe gjithashtu kemi përmirësuar shëndetin e njerëzve me sëmundje të rralla, diabet, HIV.

Ne i dëgjojmë me kujdes sugjerimet, idetë dhe sugjerimet e tyre. Ata janë të përfshirë në mënyrë aktive në krijimin e politikave, dhe ne kemi përfshirë OSHC-të dhe pacientët në procedurat e prokurimit të ilaçeve për transparencë dhe depërtim më të madh të parave publike. Coronavirusi na ka vërtetuar përsëri se ata janë gjithmonë aty kur ne kemi më shumë nevojë për to”, deklaroi ministri i Shëndetësisë, Venko Filipçe.

Ai falënderoj të gjitha organizatat që në periudhën e kaluar me donacione na lanë të qetë dhe së bashku ne luftojmë dhe ndihmojmë në situatën me COVID-19.

“Faleminderit për kujdesin dhe mbështetjen tuaj, bashkëpunimi ynë vazhdon. Dyert e Ministrisë së Shëndetësisë janë gjithmonë të hapura për ta”, tha Ministri Filipçe.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara