Dimitrovski: Mickoski duhet të garantojë që do të respektojë Marrëveshjen e Prespës

23:02 | 13 Shkurt 2020

Është e qartë se bëhet fjalë për një fushatë politike dhe një mesazh, e gjithë kjo që po ndodh me tabelën në Ministrinë e Punës dhe Politikës Sociale dhe Ministres Rashela Mizrahi. Ky është një qëndrim partiak i shprehur nga ministri në qeverinë parti-politike. Ministrja Mizrahi, si dhe çdo zyrtar tjetër përgjegjës, duhet të respektojnë Kushtetutën dhe ligjet. Mund të luftojë në mënyrë të ligjshme për ndryshime, por ndërkohë duhet të respektohen ligjet dhe kushtetutën, tha sekretari i përgjithshëm i Lidhjes Demokratike të Maqedonisë, Zoran Dimitrovski.

“Të gjithë ministrat u betuan dhe nënshkruan një dokument që thotë Republikën e Maqedonisë së Veriut. Kjo është e gjitha në funksion të fushatës zgjedhore, Mickoski është dashur të garantojë që pas zgjedhjeve ai duhet të respektojë marrëveshjet ndërkombëtare, përfshirë Marrëveshjen e Prespës. Ai thotë se nëse fiton shumicën prej dy të tretave dhe një shumicë e me badenter do të ndryshojë kushtetutën, por ai e di që është e pamundur sepse partitë shqiptare kanë thënë tashmë se nuk do të votojnë për ndryshime të reja kushtetuese”, thotë Dimitrovski.

Ish-gazetari shton se lideri i OBRM-PDUKM-së, Hrisitijan Mickoski dëshiron të vazhdojë të luajë partinë e ombrellës të promovuar nga Nikolla Gruevski, dhe nën atë ombrellë, ai dëshiron të bashkojë të gjithë.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara