Arsovska: Nëse shteti nuk ndihmon tani kompanitë, do të ketë valë të dytë të largimeve nga puna

22:20 | 16 Shtator 2020

Nëse Qeveria nuk i ndihmon kompanitë tani dhe menjëherë, një valë e re e pushimeve nga puna do të pasojë në tetor, tha për “Top Tema” kryetarja e Lidhjes së Odave Ekonomike, Daniela Arsovska, në lidhje me rritjen e mundshme të numrit të qytetarëve që humbën punën gjatë krizës me coronavirusin e cila vlerësohet rreth 30.000 qytetarë.

Lidhja paraqiti kërkesa në Qeveri, përfshirë zgjatjen e ndihmës prej 14.500 për kompanitë, grante për kompanitë, por gjithashtu pas gjashtë muajsh nga fillimi i pandemisë, për të përgatitur protokollet e punës në të gjithë sektorët, duke pasur parasysh që disa transportues dhe furnizuesit e ushqimit nuk kanë as një protokoll pune.

Biznesmeni Goran Rafajlovski thotë se një shumë serioze parash duhet t’i jepet ekonomisë dhe jo të shkojë me masa populiste siç janë kartelat pagesore për qytetarët, të cilat ai i vlerëson si masa me efekte afatshkurtra. Ai thotë se qeveria duhet të përqendrohet në ndihmë, jo në 30 kompani të mëdha, por në 80.000 ndërmarrje të reja dhe të mesme.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara

Të ngjashme