Nëse nuk respektohet marrëveshja, perspektiva euroatlantike është e paparashikueshme

20:01 | 10 Tetorë 2018

Elitat politike në vend ta respektojnë marrëveshjen e Prespës, në të kundërtën, perspektiva euroatlantike e vendit do të jetë e paparashikueshme, thotë në intervistë për “Klan Maqedoninë”, raportuesi i Parlamentit Evropian për Maqedoni, Ivo Vajgl.

Vajgl tha se ngjarjet aktuale politike në vend, morën kthesë pas referendumit të 30 shtatorit në Maqedoni.

Vajgl komentoi edhe thelbin e raportit të tij, e cila mori mbështetjen e shumicës në Komisionin për punë të jashtme të Parlamentit Evropian.

“Mesazhi kryesor është se BE, duke përfshirë dhe Komisionin Evropian, Parlamentin dhe Këshillin e Ministrave, e mbështesin Qeverinë e Maqedonisë që të vazhdojë me zbatimin e marrëveshjes së Prespës. Kjo, gjithashtu, duhet të respektohen obligimet çka i ka marr Qeveria për marrëveshjen e Përzhinos në rrugën për integrime evropiane”, tha Vajgl

Përveç kësaj duam që të shohim më shumë kohezion për çështjet politike që janë të lidhura ngushtë me të ardhmen e vendit./Telegrafi/

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara