Zhvillimet në Sepciale krahas gjetjeve mortore në Rashkë

09:33 | 20 Nëntor 2020

Gjykata speciale dhe Pretendimi te Interferojë Politikisht ne Republikën e Shqipërisë.

Ne këtyre ditëve po ballafaqohemi, apo jemi te goditur nga pritsh mërit e Gjykatës Speciale.

E kam shkruar nga pritsh mërit, nga fakti se atëherë kur janë bere presionit për ta krijuar një gjykatë hibride dhe një etnike brenda ingerencav formale si Gjykatë e Kosovës, e de fakto nuk përbën as te vetmin një simbol te Kosovës, atëherë edhe pritsh mërit nuk munden me qenë ma ndryshe , vetëm si po i shohim, veprimet dhe arrestimeve te një gjykate te rangut ndërkombëtar duke qëndruar ne nivelin e detyrave te veta. Një përjetim te hidhure te Kosovës dhe te popullit duhet pasur kujdes qe te mos e shtrimë politikisht ne anën tjetër te kufirit, ngase edhe ashtu janë mjafte te ngarkuar andej.

Ne këto momente kur ne njëfarë mënyre po preken vlerat sublime dhe po zbehet shtetësia e Kosovës, në një moment kur po gjurmohen mbetjet mortore te të masakruarve nga lufta e Kosovës, afër Rashkës. Kosova po sfidohet para gjykatës për krimet e Luftës. Kjo është një anomali e se drejtës dhe absurditet i tribunalit.

Edhe me gjithë sfidat dhe padrejtësitë, edhe me gjithë mangësitë qe ne nuk kemi qenë te zotet qe punët dhe detyrat tona te i përfundojmë vete, ne veçanti si politik, ne duhet te qëndrojmë me stoicizëm dhe te pa luhatur për te u përballuar me krijesën monstrume qe e kanë pjellur deputet e Kuvendit te Kosovës. Atëherë, çka duhet te kemi kujdes ? kujdesi i jone duhet te shtrihet ne rrafshin njerëzor, kombëtar e personal.

Serbia dhe një pjese e qarqeve antishqiptare ne vazhdimësi punoje jo vetëm për gjykatën speciale, por edhe me qëllimin qe te ndërhynë me shërbimet e veta ne përçarjen kombëtare. Dikush, nga nivelet e ndryshme edhe brenda nesh po e hedhë problemin e dhomave te specializuar përtej kufijve administrativ te Kosove, andej ka Shqipëria dhe te Lulzim Basha.

Unë, si qytetar nuk dua te merrem e as te di për gjera te tilla te pa konfirmuara. Basha është aktualisht lideri i opozitës, Shqipëria gjende afër zgjedhjeve dhe po reflekton edhe politikisht.

Konsideroj se ne duhet te shtirem dorën vëllazërore mese dy aneve te kufirit, por te mos ndikojmë politikisht, as si politik dhe as si popull nga as njëra ane. Ndoshta është interes i PS dhe i liderit te saje qe te kryqëzohet lideri i opozitës –Basha. Si do qe te jete, rivaliteti politik, gara dhe çfarëdo qe kane politikë bërja ne Shqipëri, nuk do te ishte mire dhe fare nuk do te duhet qe ne te interferojmë ne si Kosovë .

Ismet Haziri opinionist në media të ndryshme!

Shënim: Opinioni që sapo lexuat nuk shpreh qëndrimin/opinionin e Arbresh.info. Ai është një trajtim sipas bindjeve të autorit dhe shpreh vetëm opinionin e tij rreth çështjes që trajton

 

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara