Preshevës nuk i duhen përçarjet

23:13 | 15 Maj 2018

Shkruan: Refik HASANI

Sot,  mbajtja e seancës së IV-të të Kuvendi Komunal të Preshevës ende pa u mbushur një gjysmë viti të kësaj legjislature e që doli prapë pamundësi që të funksionoj dhe reflektoj në interes të gjithëve. Më datën 24 dhjetor të vitit të kaluar u mbajtën zgjedhjet për të cilat u përsëritën mbrenda një viti.

Në vendë të kompenzohet koha e humbur ky Kuvend vazhdon duke shpenzuar kohë dhe aq energji në mes veti. Edhe pse do të duhej të vën e drejtojnë fokusin në përmirësim e kushteve të përditshme që përballen si një komunë me e pazhvilluar dhe me një diskriminim. Kuvendi dhe Kryetari i Komunës në vend që të jenë shembull për Bujanocin dhe Medvegjën ato përplasen dhe kështu prap vëhen në pykëpyetje funksionimi i kësaj legjislature.

Të gjithëve të kësaj legjislature ju bëj apel që t’i lënë me një anë inatet partiake dhe të mos harrojn se jan nën administrimin e Serbisë. Janë kandiduar dhe kanë mandatin për të mbrojtur popullatën e jo kështu me ndasi të mëdha. Kështu i kontribohet që popullata e kësaj Komune sa më shumë do të lëshojnë trojet e tyre. Preshevës nuk i duhen përçarjet dhe ndasit e tilla sikur sot.

Nëse vazhdohet kështu do të thellohen këto ndasi, do të jetë shumë e dëmshme jo vetëm për Preshevë por edhe për mirëqenien e kësaj krahine shqiptare dhe do të trashet diskriminimi dhe do të rritet zbrazja dhe humbja e përspektivës.

Shpërndaje në rrjete sociale