Gjykata Kushtetuese dhe kërkesa e Arban Abrashit

10:55 | 24 Janar 2019

Shkruan: Bajram Gecaj

Nëse Gjykata Kushtetuese vendosë kundër kërkesës së Arban Abrashi, atëherë Kuvendi i Kosovës duhet të aprovojë disa ndryshime substanciale në Ligin Zgjedhorë. Këto ndryshime do të lehtësonin punën e gjyqtarëve dhe do ti lironin nga presioni i shkeljes së ligjit e normave morale!

Ndryshimet e propozuara duhet të jenë:
• Lejimi i transportit dhe ndikimit te votueseve nga OJQ-të fantome;
• Lejimi i votimit të votueseve nga komunat e tjera;
• Ndikimin votueseve përmes sms-ëve;
• Dëmtimin e procesverbaleve të kutive sipas nevojës;
• Asgjësimin e fletëvotimeve menjëherë pas zgjedhjeve,
• Largimin e heshtjes zgjedhore;
• …e shumë shkelje tjera të tilla të cilat janë provuar në ankesën e Arban Abrashit;

 

______________________________________________________________________________________________________________

Shënim: Opinioni që sapo lexuat nuk shpreh qëndrimin/opinionin e Arbresh.info. Ai është një trajtim sipas bindjeve të autorit dhe shpreh vetëm opinionin e tij rreth çështjes që trajton.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara