Aksionet nga Policia e Kosovës, një kapitull i ri i suksesit

13:13 | 12 Korrik 2019 | Drizan Shala

Policia e Kosovës gjatë tri ditëve që kemi lënë pas ka kryer disa aksione të cilat janë konkretizu me arrestimin e kryesve të veprave penale që nga dyshimi për spiunazh deri të arrestimi i personave me rrezikshmëri të lartë siç ishte rasti i fundit në belgjik.

Pra Policia duke përdorur gjitha rrugët e saja operative ka arritur që termin siguri të ta bartë në dy drejtime atë ndërkombëtar dhe forcimit të saj të brendshëm. Këto veprime edhe një here e dëshmojnë që struktura e uni formuar blu ka arritur edhe që nuk është pjese e organizatave ndërkombëtare të sigurisë siç është INTERPOLI të arri të bej dhe të zhvillojë aksione për kapjen e personave që i kërkon drejtësia e Kosovës  në këtë rast duhet të potencohet njësia FAST e PK e cila ka udhëhequr jo vetëm këtë operacion në kapjen e kryesve të krimit ne vendet e botës.

Ndërsa gardian të sigurisë po dëshmohet edhe njëherë me ndalimin dhe pastaj arrestimin e dy qytetareve të Kosovës me dy shtetësi nga komuniteti serb mbi dyshimin që kanë mbledhur dhe grumbulluar informacione për qytetaret serb të cilët jetojnë dhe veprojnë në institucionet e Kosovës dhe kjo është arritur edhe fale bashkërendimit të veprimeve operationale në mese Agjencinë Kosovar të Inteligjencës ( AKI ).

Dhe gadishmeria për çfarë do rreziku që mund ti kanoset sigurise dhe rendit publik njësit operationale speciale janë të gatshem të reagojn kjo u deshmua edhe me “aksionin” në rrugën B nga njesia FIT.

Pra Policia e Kosovës ka filluar një kapitull të ri të sukseseve të cilët do duhet të përdoren nga struktura politike shtetërore që edhe kjo strukturë të pranohet në organizatat e sigurisë ndërkombëtare ku pretendon Kosova që i takon kjo e drejtë.

Mos të harrojmë që pjesëtarëve të PK-së si kurrë me parë i duhet që klasa politike të gjejë rrugë dhe haspsirë që tri kërkesat primare t’ju plotësohen të cilat janë : siguria jetësore, siguria shëndetësore dhe pensionimi i parakohshëm ku me këtë të fundit krijohet hapsirë që struktura e sigurisë të rifreskohet më kuadro të reja për të përmbushur detyrat konfrom kushtetutshmërisë se Republikës se Kosovës.

Pra suksesi i PK-se do të duhet që të mburem të gjithë .

 

 

 

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara