Si të jesh grua elegante? Sekretet që ju mësojnë stilistët e famshëm

20:08 | 7 Shkurt 2019

Këshillë, eleganca nuk ka të bëjë me rrobat e shtrenjta dhe nuk kërkon shumë para.

Gjyqtari i njohur i pasarelave Nina García intervistoi disa ikona të modës, në mesin e të cilëve stilistët e njohur italianë Donatella Versace, Giorgio Armani dhe Domenico Dolce e Stefano Gabbana, duke u kërkuar atyre përgjigjen e një pyetje të thjeshtë: Çfarë konsiderojnë përjetësisht elegante?

Giorgio Armani: Thjeshtësi, kujdes për veten dhe inteligjencë

“Dikush mund të shkruajë një libër të tërë për këtë pyetje. Një mundësi tjetër është që të përgjigjesh në termat më të shkurtër të mundshme: eleganca është rezultat i një ekuilibri natyral midis thjeshtësisë, kujdesit për veten dhe inteligjencës. E gjithë kjo gjeneron atë qëndrim personal dhe qëndrim të veçantë që ne e quajmë elegance. Është një cilësi që, në kundërshtim me besimin popullor, nuk kërkon xhepa të thellë “.

Armani na kujton se moda mund të jetë e shtrenjtë, por stil i vërtetë nuk është. Gruaja elegante di se si të jetojë në thjeshtësinë e jetës së përditshme. Bukuria nuk arrihet aq shumë nëpërmjet përsosmërisë së jashtme, aq sa është rezultat i të mësuarit për ta dashur veten dhe për të vepruar në mënyrë inteligjente.

Domenico Dolce dhe Stefano Gabbana: Pranimi i vetes

“Përveç fustanit të zi dhe këpucëve stileto, eleganca është padyshim e lidhur me stilin e brendshëm të dikujt. Një grua që i pranon të dyja veten dhe mjedisin e saj … është e rafinuar, elegante dhe e sofistikuar. ”

Kur një grua e njeh dhe e pranon veten, ajo mund të fitojë gjithçka. Ajo do të shfaqet elegante pa marrë parasysh se ku është apo çfarë rrobash mban veshur, vetëm sepse ajo ndihet mirë në vete. Kjo është një grua që e njeh veten, e di se cili është misioni i saj dhe e di se çfaerë dëshiron të komunikojë me botën.

Donatella Versace: Vetëbesimi

“Pa dyshim, cilësia më elegante e një gruaje është vetëbesimi i saj. Versace është një mënyrë jetese që mishëron shumë interesa dhe pasione të ndryshme. Është pothuajse e pamundur të krijosh dhe të gjesh një rrugë që është vërtet e jotja nëse nuk beson në vetën tënde.

Gruaja Versace nuk është vetëm një grua që është e sigurt në preferencat dhe stilin e saj personal, por gjithashtu një grua që është e vendosur në besimet e saj. Gruaja Versace ndjek zakonet e veta.

Gruaja elegante nuk shqetësohet shumë për trendet. Ajo ka besueshmëri të mjaftueshme për të veshur atë që ajo e di i përshtatet më së miri. Ajo e njeh veten dhe ka besim, bazuar në vlerat e saj dhe bindjet e saj. Gruaja elegante ka diçka, të cilës nuk mund ti vësh gisht, ju tërhq dhe ju detyron të deshironi të qëndroni pranë saj.”

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara