Chef-at e kuzhinës tregojnë çfarë të porosisni dhe çfarë jo, kur dilni për darkë

23:32 | 15 Shkurt 2020

Darka, vakti mëkatar që në të shumtën e rasteve, na shijon më shumë! Sa herë dilni për darkë, duhet të kujtoni se ekzistojnë disa pjata që s’duhet t’i merrni fare në konsideratë, ashtu siç ka të tjera që hyjnë në listën e zgjedhjeve të mira. Çfarë thonë chef-at?

Porosisni

#1. Vezët Benedict

Chef-at e kuzhinës tregojnë çfarë të porosisni dhe

E dimë që ju tingëllon si vaktë mëngjesi, por kjo pjatë në darkë, do të provojë aftësinë e shefit!

#2. Pancakes!

Chef-at e kuzhinës tregojnë çfarë të porosisni dhe

Eshtë zgjedhje e zgjuar, e sigurt dhe e pranueshme për të mbrëmje.

#3. Milkshake

Nëse doni të shmangni një darkë voluminoze, porosisni një milkshake!

Chef-at e kuzhinës tregojnë çfarë të porosisni dhe

#4. Një tost me ton, shoqëruar me shumë patate të skuqura.

Chef-at e kuzhinës tregojnë çfarë të porosisni dhe

Një gjë është e sigurtë. S’ka asnjë shans të mos ju pëlqejë dhe dihet që është përgatitur aty, në çast.

Mos porosisni

#1. Supë

Chef-at e kuzhinës tregojnë çfarë të porosisni dhe

Nuk ndodh shpesh që restorantet të përgatisin vetë supën e tyre. Porosisni supë vetëm nëse lokali ka një specialitet të tijin, në të kundërt mos rrezikoni me përbërës të gatshëm.

#2. Pasta me salcë domateje

Nuk është ide e mirë. Ndoshta salca është e gatshme dhe jo aq e freskët sa mendoni ju.

Chef-at e kuzhinës tregojnë çfarë të porosisni dhe

#3. Sallatrat

Kursejini sallatrat për darkë kur jeni në një restorant. Edhe këtu, ka gjasa të mos jenë të freskëta.

Chef-at e kuzhinës tregojnë çfarë të porosisni dhe

#4. Pjata me produkte deti

Jo dhe Jo! Pavarësisht dëshirës, një pjatë me produkte deti shmangeni në darkë, veçse në rastet kur e dini mirë që çfarë shërbehet është e freskët. Në të shumtën e rasteve, ushqimet e detit darkave do të jenë të ngrira dhe gjysmë të gatshme. Aspak të sigurta për shëndetin dhe kuletën tuaj.

Chef-at e kuzhinës tregojnë çfarë të porosisni dhe

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara