Çfarë të bëni kur fëmija juaj gënjen

00:19 | 19 Tetor 2020

E vërteta është se nuk ka asnjë fëmijë që nuk ka thënë qoftë edhe një gënjeshtër kaq të vogël për prindërit apo miqtë e tij. Pavarësisht nëse janë të pafajshëm ose për arsye të përshtypjes ose sepse ata zakonisht duan të fshehin disa nga çrregullimet e tyre, fëmijët përdorin gënjeshtra.

Në fakt, arsyeja që ata gënjejnë shpjegohet dhe është për shkak të mungesës së vetëbesimit ose për faktin se ata kanë një imagjinatë të madhe. Sidoqoftë, prindërit duhet të jenë të kujdesshëm dhe t’i bazojnë gënjeshtrat e tyre në ato që thonë fëmijët e tyre.

Dhe në mënyrë që ato të mos bëhen zakon, pra diçka si një natyrë e dytë. Dhe për të mos u krijuar atyre një problem më të madh me vetëbesimin e tyre. Por gjithashtu të mos jenë veçanërisht të rreptë me ta sa herë që i kapin duke thënë një gënjeshtër, në mënyrë që të mos lëkundin besimin e fëmijëve te prindërit e tyre.

Atëherë, si duhet ta trajtojnë prindërit një fëmijë kur gënjen?

  1. Një fëmijë që gënjen për t’u mburrur ka mungesë të vetëbesimit dhe kjo ka nevojë për mbështetjen e prindërve. Gjeni një mënyrë për të rritur vetëvlerësimin tuaj pa u tallur kurrë me të.
  2. Nëse gënjeshtrat vijnë nga imagjinata e tij e pashtershme dhe thuhen në kontekstin e lojës, mos u shqetësoni shumë. Tregojini fëmijës tuaj mirëkuptim dhe përpiquni të komunikoni me të në lidhje me çështjet që e shqetësojnë atë./ abcnews.al/

 

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara