9 problemet psikologjike që shkaktohen nga keq edukimi i prindërve

20:59 | 7 Qershor 2017

Impakti i prindërve në rritjen e zhvillimin e personalitetit të fëmijës, është vendimtar.

Fjalët që i thoni, sjelljet por sidomos shembujt që jepni, do të ndikojnë për mirë ose për keq në formimin e tyre. Ndonjëherë, edhe gjërat që ju duken pa rëndësi, ngelen në mendjen e fëmijës dhe krijojnë te ai perceptime e sjellje të reja.

9 problemet e mëposhtme psikologjike, janë vetëm pasojë e prindërimit jo korrekt…

1. Ankthi dhe depresioni
2. Paaftësia për të pushuar ose relaksuar
3. Zakone të këqija
4. Mungesë vlerësimi për veten
5. Çështjet e besimit
6. Ndrydhje të talenteve ose mungesë iniciative
7. Ndjenjat e tepruara të fajit
8. Shtypje të emocioneve
9. Mungesë pavarësie

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara