3 gjëra që duhet të bëni para se të leni punën

18:46 | 11 Janar 2017

Çdo ditë, njerëz të panumërt zgjohen dhe vazhdojnë të kryejnë punën që nuk u pëlqen aspak.

Ata e llogarisin punën vetëm duke numëruar orët dhe ku ndjehen se shefi i tyre është fatkeqësi e ekzistencës së tyre, shkruan arbresh.info.

Dhe prap, si një rutinë e pathyeshme, të nesërmen sapo e përfundojnë filxhanin e kafes ata prap vazhdojnë të bëjnë punën që e urrejnë.

Megjithatë, para se të merrni vendim për të braktisur punën duhet të keni parasysh këto tri gjëra:

  1. Përfitoni nga mundësitë e zhvillimit professional

Shumë kompani ofrojnë një shumëllojshmëri të mundësive vullnetare të zhvillimit professional. Këtu përfshihen konferencat e ndryshme, kurse për edukimin e vazhdueshëm, madje edhe puna me një trajner ekzekutiv. Identifikimi i aftësive mund të ju ndihmojë të behëni tërheqës në një punë të re dhe të plotësoni mangësitë që keni.

  1. Jini të sigurtë për fitore të mëdha

Në njëfar mënyre, kur punonjësit janë të gatshëm për ndryshim, ata shpesh ndalojnë duke u përpjekur dhe nuk arrijnë të japin maksimumin e tyre. Në vend të luftojnë, ata lundrojnë. Në vend se të qëndroni pasiv kur bëhen lëvizje, përdorni atë si një mundësi për të siguruar fitore të mëdha që sjellin vlera në kompaninë ku punoni, shkruan arbresh.info.

  1. Kultivoni marrëdhëniet tuaja

Është shumë joshëse të mendoni se do të mund të keni raporte të mira më punëdhënësin. Nëse mendoni se shefi juaj i tanishëm dhe kolegët nuk ju janë mirënjohës, atëherë keni të bëni me biznes të vogël. Potenciali në punë rritet duke vlerësuar kolegët tuaj. Prandaj, nevoitet që për t’ia dalur me sukses, duhet të krijoni marrëdhënie të mira me shefin dhe kolegët.

Mendoni në këtë mënyrë: Ecni tutje dhe investimin tuaj ktheni në të mirë të kompanisë./Arbresh.info

Shpërndaje në rrjete sociale