UP ndan mirënjohje për profesorë e studentë në 50 vjetorin e themelimit

12:44 | 12 Shkurt 2020

Universiteti i Prishtinës “Hasan Prishtina” me një ceremoni solemne ndau 50 mirënjohje për profesorët në shënimin e 50 vjetorin e themelimit të tij.

Rektori i Universitetit të Prishtinës, Marjan Dema, tha se Universiteti i Prishtinës e bëri këtë shtet duke i dhënë dritë vendit, shkruan arbresh.info.

Po ashtu ai falënderoi edhe kontributin e shume profesorëve të cilët nuk e ndalën ligjërimin në shtëpi-shkolla.

“Për ta gëzuar këtë ditë dikush vuajti shumë, disa nuk janë me në mesin tonë. Ata dhe ju jeni heronjtë e vendit, dijës, dritës dhe lirisë tonë. UP e bëri këtë shtet, i dha dritë këtij vendi në periudhat më të errëta. Nuk është vetëm tempull i dijes por edhe i paqes dhe pavarësisë. UP nuk do ishte i tillë edhe pa kontributin e personave, pa këmbënguljen e profesorëve që ligjëronin në shtëpi-shkolla”, tha rektorin Demaj.

Në ketë ceremoni u ndanë 50 mirënjohje për profesorë, studentë, për profesor të cilët dhanë kontribut gjatë këtyre viteve.

Disa nga profesorët që u shpërblyen me mirënjohje ishin

Ahmet Geca profesor për udhëheqje te suksesshme të UP-së, Halil Turku, Musli Brahimtari.

Për studentët dëshmorë dhe martirë të Prishtinës, Marjan Dema, Afrim Vokshi, Ali Gashi, Bardhyl Zaimi

Për arritje shkencore, iu nda mirënjohje Drita Statovcit, Bashkim Kabashit dhe Eli Shukriut

Kontribut i veçantë në udhëheqjen e njësisë akademike iu nda mirënjohje Islam Krasniqi

UP në këtë 50 vjetor u ndau mirënjohje edhe shumë profesorëve të tjerë të cilët ishin prezent, po ashtu edhe për ata profesor të cilët nuk jetojnë më./arbresh.info/

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara