Universiteti i Prishtinës do të pranojë mbi 7 mijë studentë të rinj

18:21 | 4 Korrik 2019

Universiteti i Prishtinës “Hasan Prishtina” sot ka hapur konkursin për pranimin e studentëve të rinj në vitin akademik 2019/2020. Këtë vit është paraparë që UP të pranojë 7 mijë e 116 studentë në 66 programe studimi.

Në numrin prej 7 mijë e 116 studentë, 6 mijë e 206 do të jenë studentë të rregullt, ndërsa 910 studentë me korrespodencë. Për dallim nga herët e tjera, këtë vit nuk është paraparë kuota për studentët që janë familjarë të ngushtë të dëshmorëve.

Prorektori për mësim dhe çështje të studentëve, Hysen Bytyçi, ka bërë të ditur për KosovaPress se konkursi do të jetë i hapur deri të premten e javës së ardhshme.

Bytyçi ka treguar se cilat janë kushtet që duhet të përmbushin studentët për të qenë pjesë e UP-së.

Bytyçi tha se ata që dëshirojnë të aplikojnë në UP e që kanë kryer studimet në kohën kur nuk ka pasur test të maturës, atëherë për ta llogaritet suksesi me 70 përqind të testimit në fakultetin ku aplikon, kurse 30 përqind nga suksesi i shkollës së mesme.

Ai bëri të ditur se si shtesë e numrit të përgjithshëm UP do të regjistrojë deri në 12 përqind të studentëve nga komunitetet jo shumicë. Po ashtu, është paraparë edhe regjistrimi i studentëve që vijnë nga Shqipëria, Maqedonia e Veriut, Mali i Zi dhe nga Lugina e Preshevës.Për dallim nga vitet e kaluara, këtë vit Bytyçi deklaroi se nuk është paraparë kuotë për studentët që janë familjarë të ngushtë të dëshmorëve.

Konkursi nga sot do të jetë i hapur deri më 12 korrik, ku studentët do të kenë mundësi që në mënyrë elektronike të aplikojnë./GazetaExpress/

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara