Turistë të shumtë në Kanionin e Mirushës

12:19 | 26 Janar 2020

Kanioni i Mirushës po vizitohet nga shumë turistë për të parë bukuritë e 13 ujëvarave dhe 16 liqeneve në këtë pjesë.

Akulli tek ujëvara e Mirushës është pjesa më e bukur e udhëtimit në këto terrene.

Alpinistë të shumtë kanë mërsyer vizitën tek këto ujëvara nga pjesë të ndryshme të vendit.

Aty ishte edhe Klubi Alpin Gjilani të cilët thonë se organizuan ecjen e së dielës, shkruan arbresh.info.

Përreth lumit Mirusha që kalon nëpër një grykë e cila njihet si Kanjoni i lumit Mirusha, dhe përgjatë territorit të Parkut të Mirushës. Andej kalon lumi Mirusha i cili gjatë rrjedhës së tij krijon 13 ujëvara dhe 16 liqene të cilët së bashku krijojnë një fenomen të rrallë morf hidrologjik, tepër atraktiv për vizitorë.

Kur kemi parasysh edhe ngrirjen e Kanionit, ecja është edhe më atraktive./arbresh.info/

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara