Trajkoviq: Marrëveshja e Washingtonit e sjell Vuçiqin në konflikt me Kinën dhe Rusinë

20:55 | 16 Shtator 2020

Ish deputetja e Parlamentit të Kosovës, politikanja serbe, Rada Trajkoviq, vlerësoi se marrëveshja e nënshkruar në Washington paraqet një tërmet të madh politik për presidentin e Serbisë Aleksandar Vuçiq dhe se kjo marrëveshje e sjell në konflikt me Kinën dhe Rusinë.

“Vendimet që nënshkroi se do t’i zbatojë e sjellin atë [Vuçiqin] në konflikt para së gjithash me Kinën, por edhe me Rusinë në njëfarë mënyre, por shumë më tepër me Kinën. “Ai pranoi detyrimet e shtetit amerikan pikërisht në mënyrë që të zgjaste jetën e tij politike. Që do të thotë që një karrige është hequr tashmë. Marrëveshjet në lidhje me gazin, për Rusinë, janë gjithashtu një përparësi, dhe Vuçiq gjithashtu pranoi një karrige tjetër atje, për të zhvlerësuar ngadalë një partner tjetër strategjik. Është një tërmet i madh politik për Vuçiqin”, tha Trajkoviq, për televizionin serb N1.

Sipas saj, marrëveshja e Washingtonit e vuri Vuçiqin në thelb të ndërpresë marrëdhëniet me ‘vëllain e tij kinez Xi Jinping”.

Ajo tha se edhe shqiptarët në Kosovë janë mjaft të hutuar nga kjo marrëveshje.

“Ata gjithashtu kanë hyrë në probleme të mëdha, e shohim se Turqia tashmë po reagon ndaj kësaj marrëveshjeje”, theksoi Trajkoviq.

“Vuçiq gjithçka që bën, nuk e bën për Serbinë. Ai punon për veten e tij dhe për një grup njerëzish shumë problematikë. Ai po përpiqet të vazhdojë disi, të ruajë monopolin në pushtet, por unë thellësisht besoj se administrata amerikane nuk do t’i lejojë një autokrati të vazhdojë të sundojë në mënyrën se si ai sundon”, tha Trajkoviq. /Telegrafi/

Lajmet më të lexuara