Shpallet tender për stabilizim-konservim të shkollës së parë shqipe në Prishtinë

17:07 | 13 Qershorë 2018

Kreu i Prishtinës, Shpend Ahmeti ka bërë të ditur se për ndërtesën e shkollës së parë shqipe (1908) është hapur tender për stabilizim dhe konservim të saj.

Ahmeti ka thënë se familjeve të cilat ishin strehuar aty, u është gjetur strehim adekuat nga komuna.

Më poshtë gjeni komentin e plotë të Ahmetit:

Në Prishtinë shkolla e parë shqipe është hapur në vitin 1908 dhe kishte 250 nxënës. Kjo ndërtesë, që po shihet edhe në fotografi (dhe që ndodhet krejt afër Komunës së Prishtinës), sot është e privatizuar. Për këtë arsye institucionet e kanë pasur të vështirë ndërhyrjen për rehabilitim deri më tani.

Deri para ca javësh aty jetonin disa familje pa strehë, në rrezikshmëri të lartë nga shembja. Komuna e ka siguruar strehimin adekuat për këto familje, kurse dje e kemi shpallur edhe tenderin për stabilizim dhe më pas konservim të ndërtesës. Nëse çdo gjë shkon në rregull me prokurim muajin tjetër fillojnë punimet.

Paralelisht me të do të nisë konservimi edhe i një ndërtese tjetër në Qendrën Historike, dhe kështu të nisim mbarë dhe konkretisht projektin për rehabilitim të trashëgimisë kulturore në Prishtinë në bashkëpunim me CHëB, QRTK dhe IKMM.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara