Quni: Numri i veteranëve të UÇK-së është 15 mijë

21:32 | 12 Shtator 2019

Anton Quni nga Lidhja Demokratike e Kosovës ka thënë se numri real i veteranëve të luftës do të duhej të ishte 15 mijë, të kategorisë luftëtarë.

Quni sonte në RTV Dukagjini ka thënë se Prokuroria nuk ka arritur të identifikojë të gjithë veteranët e rremë.

‘’Numri i vërtetë i veteranëve luftëtarë do të duhej të ishte diku 15 mijë. Të tjerët, vetarënë që nuk i takojnë kësaj kategorie, por dy kategorive tjera. Nëse kërkojmë adresën e bastardimit të kësaj situate. Problemet fillojnë që në legjislacion”, tha ai.

“Komandatët kanë përdorur standard të ndryshme rreth definicionit. Pastaj ndikime politike, dhe në fund mungesa e ekspertizës për gjithë veranët e rremë. Por aty gjenden edhe veteran që e meritojnë atë status”, shtoi Quni.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara