QKUK-së i shtohen edhe 30 respiratorë

13:23 | 4 Gusht 2020

Shërbimi Spitalor Klinik Universitar i Kosovës ka pranuar pajisje shtesë, pjesë e donacionit prej 5 milionë eurosh nga Bashkimi Evropian, për trajtimin e pacientëve të prekur me COVID-19.

Pakoja e fundit e ndihmës kap vlerën e 900 mijë eurove dhe përmban 30 ventilatorë, 200 pulsi-oksimetër e 20 makina elektrokardiografike, të cilat i ka dorëzuar zëvendës ambasadorI i BE-së në Kosovë, Riccardo Serri.

Ushtruesi i detyrës së drejtorit të SHSKUK-së, Valbon Krasniqi, e ka vlerësuar lart kontributin e Bashkimit Europian për Kosovën në luftën me pandeminë COVID-19.

“Në emër të SHSKUK-së dhe profesionistëve shëndetësorë, ju falënderojmë për ndihmën e vazhdueshme që i keni dhënë Kosovës. Bashkimi Europian e ka ndihmuar Kosovën jo vetëm me pajisje, por edhe në forma tjera. Kërkoj, sërish, që të respektohen masat dhe rekomandimet e institucioneve, në mënyrë që sa më pak të përdoren këto mjete”, tha Krasniqi.

Ministri i Shëndetësisë, Armend Zemaj, ndërkohë, duke falënderuar Bashkimin Europian për mbështetjen e vazhdueshme, sidomos në kohën e pandemisë, deklaroi se pajisjet e ardhura do t’i japin shtytje riorganizimit, që ka nisur brenda institucioneve shëndetësore.

“Këto pajisje do të na ndihmojnë shumë në riorganizimin, që po e bëjmë bashkë me SHSKUK-në për t’i ndihmuar qytetarët, të cilët po përballen me pandeminë COVID-19”, tha Zemaj./arbresh.info/

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara