Punime në rrjet, KEDS paralajmëron qytetarët për ndërprerje të energjisë elektrike

16:59 | 22 Tetor 2019

KEDS ka paralajmëruar qytetarët se në disa vende të Kosovës do të ketë ndërprerje të energjisë elektrike për shkak të punimeve në rrjet.

Arsyeja: Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Prishtinë

1.

Në TS 35/10kV Batllava do të ndërprehet:

Dalja 10kV Orllan (kodi:14015002) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Gibovci, Shkolla e Vjetër, Xhamia e Vjetër, Kalatica, Braina, Berveniku, Bllata, Metergovci1 dhe 2, Orllani, Vikendicat,Te Zahir Pajaziti

Arsyeja: Pastrimi i trasesë, shtërgimi i përçuesve, ndërrimi i isolatorëve të dëmtuar, përforcimi dhe ndërrimi i shtyllave të demtuara.

2.

Në TS 35/10kV Mazgiti do të ndërprehet:

Dalja 10kV Llazareva (kodi:15019005) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Llazarevë, Raskovë, Bakshi, Milloshevë, Babimoc dhe Gracë.

Arsyeja: Ndërimi i izolatorëve dhe shtërengimi i përçuesve.

3.

Në NS 110/10kV Prishtina 7 do të ndërprehet:

Dalja 10kV J15 Viva Fresh (kodi 19000028) nga ora 10:00 deri në ora 14:00.

Vendet: Viva Fresh.

Arsyeja: Dislokimi I kabllove nëntokësore.

4.

Në NS 110/10kV Prishtina 7 do të ndërprehet:

Dalja 10kV j29 Rezonanca (kodi 19000029) nga ora 10:00 deri në ora 14:00.

Vendet: Një pjesë e lagjes Veterrnik dhe Rezonanca.

Arsyeja: Dislokimi i kabllove nentokësore.

5.

Në NS 35/10kV Fushë- Kosova do të ndërprehet:

Dalja 10kV Miradi Epërme (kodi 15018019) nga ora 10:00 deri në ora 11:00.

Vendet: Miradi e Epërme.

Arsyeja: Testimi i mbrojtjes rele.

Ferizaj

1.

Në TS 110/35/10kV Lipjani do të ndërprehet:

Dalja 10kV Kraishta (kodi:41000002) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Rufci I Ri, Rufci i Vjetër, Hallaqi i Vogël, Hallaqi i Madh, Ribar i Vogël, Ribar i Madh, Zllakuqan, Kraishtë, Bujan, Bregu i Zi, Godanci i Epërm, Varigoci dhe Kraishta.

Arsyeja: Pastrimi i trasesë, ndërrimi i izolatorëve dhe shtrëngimi i përҫuesve.

Gjilani

1.

Në TS 110/10kV Kamenica do të ndërprehet:

Dalja 10kV Strezovci (kodi:62000005) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Kamenicë (T.S.P.Bazeni, Lagja Çamëria, Ujësjellësi, Kollarët, Malësia), Moqari i Ulët, Reçan, Hajnoc, Meshinë, Bugjenicë, Strezoc, Kosovicë, Carevc, Bushincë, Tirincë, Krilevë, Leshtar, Bolec, Vaganesh, Kremenatë dhe Rahovicë.

Arsyeja: Pastrimi trasesë dhe ndërrimi i shtyllave.

Mitrovica

1.

Në TS 110/10kV Vushtrria 2 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Maxhunaj (kodi:73000011) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Dumnicë, Samadrexhë, Ceceli, Sllakovc, Ropicë, Vilanc dhe një pjesë e fshatit Maxhunaj.

Arsyeja: Pastrim i trasesë, ndërrim I izolatorëve dhe shtrëngimi i përҫuesve.

Peja

1.

Në TS 110/10kV Deçani do të ndërprehet:

Dalja 10kV Baran-Prapaqan (kodi:53000002) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Berani, Prapaqani, Berliqi, Krushevci i ri, Rashiqi, Gjocajt, Turjaka e ulet, Vranoci i madh, Vranoci i vogel, Barani i ulet, Qallapeku, Kusoriqi, Llugagjit, Buqani .

Arsyeja: Pastrimi trasesë, ndërrimi shtyllave dhe i izolatorëve.

2.

Në NS 110/10kV Deçani do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Isniqi (Kodi: 53000008) prej orës 08:00 – 08:20 dhe nga 10:00 – 10:20

Vendet: Isniq (Ahmetgjekajt, Tishukajt, Mehmetajt, Mulajt, Kukleci, Osadautajt. Tahirsylajt, Rexhametajt dhe Osmanajt).

Arsyeja e ndërprerjes: Ndërrim i ndërprerësit të tensionit të ulët në TS 10/0.4 kV Tahirsylaj dhe TS 10/0.4 kV Tishukaj (ndërprerësit janë të dëmtuar dhe njëri është pa matje).

Prizren

1.

Në TS 35/10kV Sharr-Dragash do të ndërprehet:

Dalja 10kV Restelica (kodi:30036002) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Lubovishtë, Kukjan, Vranishtë, Restelicë, Mlikë, Glloboqicë, Krushevë, Zlipotok dhe Orqushë.

Arsyeja: Pastrimi i trasesë dhe ndërrimi i izolatorëve.

2.

Në TS 35/10kV Pirana do të ndërprehet:

Dalja 10kV Hasi 2 (kodi:30034003) prej orës 13:00 deri në ora 14:30

Vendet: Lubizhdë, Bregdrin, Luki, Romaj, Kuzhnin, Dedaj, Kabash dhe Rizam Holding.

Arsyeja: Kyçja e transformatorit Romaja 7.

Gjakova

1.

Në TS 35/10kV Malisheva do të ndërprehet:

Dalja 10kV Kijeva (kodi:82082007) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Balincë, Bubavec, Drenoc, Gollubovc, Kijevë, Llazicë, Lubizhdë, Mleqan, Plloçic, Polluzhë dhe Stapanicë.

Arsyeja: Ndërrimi i shtyllave në Plloçicë dhe Gollubovc dhe pastrimi i trasesë.

24.10.2019

Ferizaj

1.

Në TS 35/10kV Ferizaj ll do të ndërprehet:

Dalja 10kV Drejtimi I Betonit (kodi:40041002) prej orës 10:00 deri në ora 12:00

Vendet: Rr.”Prizrenit”, Saraishta, Lloshkobare, Llojza, Kosinë, Slivova, Dremjak dhe bizniset private.

Arsyeja: Ndërrimi i transformatorëve matës rrymorë.

24.10.2019

Punime në projekte investive

Prishtina

1.

Në TS 110/10(20) kV Prishtina 5 do të ndërprehet:

TS 10/0.4 kV TS Trudë (Kodi: 13000001002) prej orës 09:00 deri në ora 12:00 dhe prej orës 14:00 deri në ora 17:00

Vendet: Trudë.

Arsyeja e ndërprerjes: Kyçja e konsumatorëve sipas projektit investiv.

Peja

1.

Në TS 110/10kV Deçani do të ndërprehet:

Dalja 10kV Strellci (kodi:53000004) prej orës 11:00 deri në ora 16:00

Vendet: Isniq, Lebushë, Strellc i Epërm dhe Strellc i Ulët.

Arsyeja: Vendosja e transformatorit.

24.10.2019

Punime nga palët e treta

Prishtinë

1.

Në TS 110/10kV Prishtina 2 do të ndërprehet:

TS 10/0.4 kV Ilirida 2 (Kodi: 11000004016) prej orës 10:00 deri në ora 14:30

Vendet: Rr.Ymer Lutfi Paçarizi.

Arsyeja e ndërprerjes: Zhvendosja e rrjetit nga shtyllat e vjetra në të reja.

1.

Në TS 220/35/10kV Podujeva do të ndërprehet:

Dalja 10kV Ballovci (kodi:14000008) prej orës 09:00 deri në ora 16:00

Vendet: Surkishi, Lladofci, Sfeqel, Dumoshi, Shajkovci, Surdulli, Herticë, Drazhnje, Rakenicë dhe Turuqica.

Arsyeja: Energjizimi i lartë përçuesit të ri në projektin Sveqël Visoka.

Ferizaj

1.

Në TS 35/10kV Kaçaniku do të ndërprehet:

TS 10/0.4 kV Ish Komuniteti (Kodi: 40043003067) prej orës 10:00 deri në ora 12:30

Vendet: rr.Vëllezërit Çaka.

Arsyeja e ndërprerjes: Zhvendosja e konsumatorëve në rrjetin e ri.

Gjilan

1.

Në TS 35/10kV Rrafshina do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Binqa (Kodi: 61067008) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Mogillë, Kabash, Rafshinë, Bozovik, Shoshar, Debëlldejë dhe Binqë.

Arsyeja e ndërprerjes: Energjizimi i hidrocentralit të ri.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara