Prokuroria pushon hetimet ndaj profesorit që dyshohej se keqpërdori të miturën

14:05 | 12 Shkurt 2019

Prokuroria Themelore në Prishtinë ka pushuar hetimet ndaj profesorit Sh. Xh, i cili dyshohej se ka keqpërdorur seksualisht të miturën nga Drenasi A. G., raporton Arbresh.info

Sipas njoftimit të kësaj prokurorie, e mitura A. G me gjithë insistimin e prokurorisë që e dëmtuara ta thotë të vërtetën, ajo me çdo kusht i ka refuzuar të gjitha deklarimet e mëparshme ku kishte thënë se është keqpërdorur seksualisht nga profesori, duke deklaruar se gjithë deklarata e saj në polici ishte e trilluar.

“Gjatë intervistimit të së miturës, është vërejtur se e njëjta e ka mohuar në tërësi deklaratën e dhënë në Policinë e Kosovës, më 14.09.2017, me të cilën deklaron se, gjatë gjithë kohës ka pasur keqpërdorim seksual nga i dyshuari, Sh. Xh. Përkundër insistimit të vazhdueshëm të prokurorit që e dëmtuara ta thotë të vërtetën, dhe nëse e bën të kundërtën, prokurori do të ushtroj kallëzim penal ndaj saj, për deklarim të rrejshëm, ajo me çdo kusht i ka refuzuar të gjitha deklarimet e mëparshme, me arsyetimin se deklarata e parë e dhënë në Policinë e Kosovës, ka qenë në tërësi e trilluar”, bën të ditur prokuroria.

Me qëllim të grumbullimit të provave gjatë fazës së zhvillimit të hetimeve, prokurori i rastit, sipas këtij njoftimi në bazë të kërkesën së tij, ka pranuar nga Departamenti për Mjekësi Ligjore, Ekzaminimin Gjinekologjik-Fizik për të dëmtuarën, të dt. 15.09.2017.

Po ashtu, prokurori i çështjes, ka intervistuar edhe profesorin e dyshuar, Sh.XH., më 11.01.2018, i cili në tërësi i ka mohuar pretendimet e deklaruara nga e dëmtuara, në deklaratën e parë të dhënë në Policinë e Kosovës.

“Bazuar në rezultatet e të gjitha këtyre veprimeve hetimore, prokurori i rastit merr aktvendim për pushimin e hetimeve, të evidentuar me PP/II nr. 5763/17, të dt. 19.01.2018, me arsyetimin se, për rastin në fjalë, meqenëse ka pasur dy (2) deklarata kontradiktore, dhe ekzaminimin mjeko-ligjor, i cili nuk ka rezultuar me ndonjë rezultat konkret, vjen në përfundim se në veprimet e të dyshuarit, Sh. Xh., nuk qëndrojnë elementet inkriminuese për veprën penale, Keqpërdorim seksual, nga neni 235 të KPRK-së”, thuhet në njoftimin e prokurorisë.

Megjithatë, pas kësaj marrë parasysh që prokurori i rastit ka pasur dy deklarata kontradiktore nga e dëmtuara, ka marrë vendim që të iniciohet procedurë hetimore ndaj të dëmtuarës, në drejtim të veprës penale, Lajmërimi apo kallëzimi i rremë, nga neni 390 par. 2 lidhur me par. 1, të KPRK-së, dhe kërkon që ky shënim zyrtar të konsiderohet kallëzim penal./Arbresh.info

Kurse, për rastin e dytë që është duke u zhvilluar procedurë penale në Prokurorinë Themelore në Prishtinë, në të cilën çështje penale është e dëmtuar e njëjta, prokuroria do ta mbajë të informuara opinionin për ecurinë e rrjedhës së procedurës.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara