Prokurori i Shtetit ngrit 27 aktakuza kundër 37 personave!

10:43 | 17 Shtator 2020

Prokuroria e Shtetit ka njoftuar se gjatë 24 orëve janë ngritur 27 aktakuza kundër 37 personave, raporton arbresh.info

Sipas Prokurorisë, me urdhër të Prokurorit të Shtetit janë ndaluar   (10) persona të dyshuar, si dhe janë bërë tri (2) kërkesa për caktimin e paraburgimit ndaj tre (5) personave të dyshuar.

Njoftimi i plotë:

Prishtinë, 17 shtator 2020 – Prokurori i Shtetit njofton opinionin se gjatë 24 orëve të fundit nga prokuroritë themelore, janë ngritur njëzeteshtatë (27) aktakuza kundër tridhjeteshtatë (37) personave, për vepra të ndryshme penale.

Gjithashtu, me urdhër të Prokurorit të Shtetit, janë ndaluar dhjetë (10) persona të dyshuar dhe janë paraqitur dy (2) kërkesa për caktimin e masës së paraburgimit për pesë (5) persona të dyshuar, si dhe një (1) kërkesë për caktimin e masës së arrestit shtëpiak për një (1) person të dyshuar.

Prokuroria Themelore në Prishtinë, gjatë 24 orëve të fundit, me urdhër të prokurorit kujdestar, ka ndaluar katër (4) persona të dyshuar, po ashtu, kjo prokurori ka paraqitur dy (2) kërkesa për caktimin e masës së paraburgimit për pesë (5) persona të dyshuar, si dhe ka ngritur dy (2) aktakuza kundër tre (3) personave.

Prokuroria Themelore në Prizren, gjatë 24 orëve të fundit, me urdhër të prokurorit kujdestar, ka ndaluar dy (2) persona për 48 orë dhe ka ngritur tetë (8) aktakuza kundër tetë (8) personave, për vepra të ndryshme penale. Prokuroria Themelore në Pejë, gjatë 24 orëve të fundit, me urdhër të prokurorit kujdestar, ka ndaluar një (1) person të dyshuar dhe ka ngritur dy (2) aktakuza kundër dy (2) personave, për vepra të ndryshme penale.

Prokuroria Themelore në Gjilan, gjatë 24 orëve të fundit, me urdhër të prokurorit kujdestar, në dy raste të ndara, ka ndaluar tre (3) persona të dyshuar, në kohëzgjatje prej 48 orëve, ka paraqitur një (1) kërkesë për caktimin e masës së arrestit shtëpiak, ndaj një (1) personi, si dhe ka ngritur tri (3) aktakuza, kundër tre (3) personave. Prokuroria Themelore në Gjakovë, gjatë 24 orëve të fundit, ka ngritur dy (2) aktakuza kundër dy (2) personave për vepra
të ndryshme penale. Prokuroria Themelore në Mitrovicë, gjatë 24 orëve të fundit, ka ngritur shtatë (7) aktakuza kundër shtatë (7) personave, për vepra të ndryshme penale. Prokuroria Themelore në Ferizaj, gjatë 24 orëve të fundit, ka ngritur tri (3) aktakuza kundër dymbëdhjetë (12) personave për vepra të ndryshme penale.

Prokuroria Themelore në Gjilan, gjatë 24 orëve të fundit, me urdhër të prokurorit kujdestar, në dy raste të ndara, ka ndaluar tre (3) persona të dyshuar, në kohëzgjatje prej 48 orëve, ka paraqitur një (1) kërkesë për caktimin e masës së arrestit shtëpiak, ndaj një (1) personi, si dhe ka ngritur tri (3) aktakuza, kundër tre (3) personave. Prokuroria Themelore në Gjakovë, gjatë 24 orëve të fundit, ka ngritur dy (2) aktakuza kundër dy (2) personave për vepra
të ndryshme penale. Prokuroria Themelore në Mitrovicë, gjatë 24 orëve të fundit, ka ngritur shtatë (7) aktakuza kundër shtatë (7) personave, për vepra të ndryshme penale. Prokuroria Themelore në Ferizaj, gjatë 24 orëve të fundit, ka ngritur tri (3) aktakuza kundër dymbëdhjetë (12) personave për vepra të ndryshme penale.

1. Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës
////////
2. Prokuroria Themelore Prishtinë:
Ndalimet e personave me urdhër të prokurorit:

Prokuroria Themelore në Prishtinë, Departamenti i Krimeve të Rënda, me urdhër të prokurorit kujdestar, ka ndaluar një (1) person, pasi i njëjti dyshohet se ka kryer veprën penale “Blerja, posedimi, shpërndarja dhe shitja e paautorizuar e narkotikëve, substancave psikotrope dhe analoge” dhe tre (3) persona, pasi te njëjtit dyshohen se kanë kryer veprën penale “Hyrja në sistemet kompjuterike”.
Kërkesat për caktimin e paraburgimit (apo masa tjera): Departamenti i Përgjithshëm, ka paraqitur një (1) kërkesë për caktimin e masës së paraburgimit për një (1) person, për
veprat penale “Sulmi” dhe “Kanosja” dhe një (1) kërkesë për katër (4) persona, për veprat penale “Mundësimi ose detyrimi në prostitucion” dhe “Ofrimi i lokaleve për prostitucion”.

Aktakuzat:

Gjatë 24 orëve të fundit, Prokuroria Themelore në Prishtinë, ka ngritur dy (2) aktakuza kundër tre (3) personave, për veprën penale “Posedimi i paautorizuar i narkotikëve, substancave psikotrope ose analoge”.

3. Prokuroria Themelore Prizren:

Ndalimet e personave me urdhër të prokurorit: Departamenti i Përgjithshëm, me urdhër të prokurorit kujdestar, janë ndaluar dy persona, nën dyshimin se të njëjtit kanë kryer veprën penale “Vjedhja e rëndë”.

Aktakuzat:

Gjatë 24 orëve të fundit, Prokuroria Themelore në Prizren, ka ngritur tetë (8) aktakuza kundër tetë (8) personave, për vepra të ndryshme penale.
Një (1) aktakuzë kundër një (1) personi, për veprën penale “Lëndimi i lehtë trupor”; Gjashtë (6) aktakuza kundër gjashtë (6) personave, për veprën penale “Vjedhja e shërbimeve”;

Një (1) aktakuzë kundër një (1) personi, për veprën penale “Vjedhja e rëndë”.

4. Prokuroria Themelore Pejë:

Ndalimet e personave me urdhër të prokurorit: Prokuroria Themelore në Pejë, gjatë 24 orëve të fundit, me urdhër të prokurorit kujdestar, ka ndaluar një (1) person, pasi i njëjti dyshohet se ka kryer veprën penale “Kanosja”.

Aktakuzat:

Prokuroria Themelore në Pejë, ka ngritur dy (2) aktakuza kundër dy (2) personave për vepra të ndryshme penale. Një (1) aktakuzë kundër një (1) personi, për veprën penale “Vjedhja e shërbimeve” Një (1) aktakuzë kundër një (1) personi, për veprën penale “Uzurpimi i paligjshëm i pronës së paluajtshme”.

5. Prokuroria Themelore Gjilan:

Ndalimet e personave me urdhër të prokurorit: Prokuroria Themelore në Gjilan, me urdhër të prokurorit kujdestar, në dy raste të ndara, ka ndaluar tre (3) persona të dyshuar, në kohëzgjatje prej 48 orëve. Një (1) person është ndaluar me dyshimin se ka kryer veprën penale „‟Dhuna në familje‟‟, ndërsa, dy (2) persona janë ndaluar për shkak të dyshimit të bazuar se kanë kryer veprat penale „‟Lëndimi i rëndë trupor‟‟ dhe „‟Asgjësimi apo dëmtimi i pasurisë‟‟. Kërkesat për caktimin e paraburgimit (apo masa tjera):

Prokuroria Themelore në Gjilan, ka paraqitur një (1) kërkesë për caktimin e masës së arrestit shtëpiak, ndaj një (1) personi,
për shkak të dyshimit të bazuar se ka kryer veprën penale „‟Pengimi i personit zyrtar në kryerjen e detyrave zyrtare‟‟.Aktakuzat:
Prokuroria Themelore në Gjilan, ka ngritur tri (3) aktakuza, kundër tre (3) personave, për këto vepra penale:
Një (1) aktakuzë kundër një (1) personi për veprën penale „‟Mbajtja në pronësi, kontroll ose posedim të paautorizuar të
armëve‟‟,
Një (1) aktakuzë kundër një (1) personi për veprën penale „‟Ngacmimi‟‟ dhe
Një (1) aktakuzë kundër një (1) personi për veprën penale „‟Posedimi i paautorizuar i narkotikëve, substancave psikotrope
ose analoge‟‟.
6. Prokuroria Themelore në Gjakovë:
Aktakuzat:
Prokuroria Themelore në Gjakovë, ka ngritur dy (2) aktakuza kundër dy (2) personave për veprën penale “Vjedhja e
shërbimeve”.
7. Prokuroria Themelore Mitrovicë:
Aktakuzat:
Prokuroria Themelore në Mitrovicë ka ngritur shtatë (7) aktakuza kundër shtatë (7) personave, për vepra të ndryshme
penale.
Katër (4) aktakuza kundër katër (4) personave, për veprën penale “Vjedhja e shërbimeve”;
Një (1) aktakuzë kundër një (1) personi, për veprën penale “Lëndim i lehtë trupor” ;
Një (1) aktakuzë kundër një (1) personi, për veprën penale “Pengimi i personit zyrtar në kryerjen e detyrave zyrtare“;
Një (1) aktakuzë kundër një (1) personi, për shkak veprën penale “Falsifikimi i dokumenteve”.
8. Prokuroria Themelore Ferizaj:
Aktakuzat:
Prokuroria Themelore në Ferizaj, Departamenti i Përgjithshëm, gjatë 24 orëve të fundit, ka ngritur tri (3) aktakuza kundër
dymbëdhjetë (12) personave për këto vepra penale:
Një (1) aktakuzë kundër dhjetë (10) personave për veprën penale “Organizimi i skemave piramidale dhe bixhozit të
paligjshëm”,
Një (1) aktakuzë kundër një (1) personi për veprën penale “Sulmi”,
Një (1) aktakuzë kundër një (1) personi për veprën penale “Vjedhja e shërbimeve”.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara