Oda Amerikane kundër vendimit që bizneset të mos punojnë të dielën

19:57 | 20 Shkurt 2020

Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë përmes një komunikate për media ka dal kundër vendimit të disa komunave që urdhërojnë që të dielën të mos punojnë të dielave.

“Dhoma e Tregtisë Amerikane në Kosovë shpreh shqetësimet e saj lidhur me vendimin e disa asambleve komunale në të gjithë Kosovën për ndalimin e bizneseve që të punojnë të Dielave, gjë që do të kufizonte aktivitetet ekonomike, dhe në fund të fundit do të ngadalësonte rritjen ekonomike në përgjithësi.”

“Dhoma Amerikane beson se kufizimi i punës së bizneseve do të rrisë më tej papunësinë, në kundërshtim me përpjekjet e përgjithshme për forcimin e sektorit privat, krijimin e vendeve të reja të punës dhe përmirësimin e mirëqenies së qytetarëve.”, thuhej në reagimin e Odës Amerikane.

Ata ju kërkuan komunave që ta rishikojnë vendimin e tyre.

“Më në fund, Dhoma e Tregtisë Amerikane në Kosovë u bën thirrje komunave të rishikojnë vendimet e tyre dhe të marrin parasysh shqetësimet e sektorit privat përpara se të marrin ndonjë vendim që kufizon funksionimin e tyre.”, thanë Oda Amerikane.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara