Mungesa e ekspertëve po rrezikon humbjen e mjeteve që BE-ja i ka destinuar për Kosovën

20:42 | 16 Prill 2019

Kosova po rrezikon humbjen e miliona eurove të fondit të IPA-së, të Bashkimit Evropian në mungesë të kapaciteteve njerëzore për përpilimin e projekteve.

Për këtë, Komisioni për Integrime Evropiane ka kërkuar nga ministrja Dhurata Hoxha bashkëpunim më të madh me Kuvendin për gjetjen e profesionistëve.

Anëtarët e Komisionit janë shprehur të pakënaqur me rezultatet e investimeve nga fondi IPA, në arsim dhe energji, raporton KTV.

Përmes këtij instrumenti financiar, BE-ja synon të ndihmojë vendet që janë në proces të anëtarësimit.

E, ndihma për Kosovën ka nisur që nga viti 2007.

Gjatë kësaj mbledhjeje, Komisioni ka miratuar Programin Kombëtar për Zbatimin e Marrëveshjes së Stabilizim Asociimit për vitet 2019-2023.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara