Kosova nuk merr përgjegjësi për personat e përfshirë në rastin e Kumanovës | arbresh.info
trazirat kmnv

Kosova nuk merr përgjegjësi për personat e përfshirë në rastin e Kumanovës

Analisti Driton Selmanaj nga KDI, ka bindjen se sa më shpejt që të ketë qartësim të situatës, aq më e lehtë do të jetë edhe mos cenimi i marrëdhënieve të mira në mes të dyja vendeve.

Sipas tij, pjesëmarrja individuale e qytetarëve të Kosovës në tërë atë që ndodhi në Kumanovë, nuk i bartin përgjegjësi shtetit të Kosovës në asnjë dimension.

“Sa më shumë të qartësohet situata se çfarë ka ndodhur atje, aq më lehtë do të kalohet kjo situatë në raportet ndër shtetëror, sepse sa më shumë të qartësohet se dikush nga shteti ka qenë të involvuar për këtë rast, atëherë Kosova pothuajse si shtet e bëjnë absolutisht të pafajshëm po thuajse pa asnjë përgjegjësi, diplomatike as politike”,tha Selmanaj.

Ndryshe, në përleshjen e armatosur që ka filluar në orët e para të mëngjesit të së shtunës në Lagjen e Trimave në Kumanovë, janë vrarë 10 persona nga grupi i armatosur dhe 8 policë. Kurse, në polici po mbahen 30 persona.

Mësohet se janë gjithsej 68 objekte që kanë pësuar dëme nga luftimet e fundjavës së shkuar, prej të cilave 28 shtëpi janë vlerësuar si “të shkatërruara plotësisht”.
2 thoughts on “Kosova nuk merr përgjegjësi për personat e përfshirë në rastin e Kumanovës

  1. Shaip Jashari

    Nuk dilet nga kjo situate duke u munduar te mbulohen gjerat, dhe ne emer te nji stabiliteti te brishte te lihen gjerat ashtu siq jane gati qe nji dekade.Nese vertetohet si i sakte raporti i AKI se, duhe te kerkohet llogari per situaten, e kjo duhet te qoje ne ramjen e struktures politiko kriminale e cila siq e dime eshte e perfshire ne shume afera. Pa ndeshkimin e kesaj strukture kriminale, pa ramja e qeverise kriminale Maqedonase Gruevski Ahmeti, nuk do te kete stabilitet afategjate dhe marrdhenie stabile ne mes te dy vendeve.

  2. Lutvi Drenica

    Shum është e mundëshme Pronto grupi i PDK-së të jen të involvuar të shtyr nga qarqet kriminale Ndërkombëtare pë destabilizimin e Maqedonis simbas intetesave të tyre që ata kanë në Ballkan.

Leave a Reply