Kërkohet hetime për dhënien e diplomave në UP

23:25 | 7 Korrik 2018

Organizata Demokracia Studentore (DS) ka reaguar ndaj siç thuhet parregullsive të vazhdueshme, të cilat po e degradojnë Universitetin e Prishtinës “Hasan Prishtina”, duke thënë se organet përkatëse duhet t’i nisin hetimet se si është shndërruar në biznes dhënia e diplomave të UP-së.

Sipas udhëheqësve të kësaj organizate, degradimet më të mëdha të UP-së po i bën vetë rektori Marjan Dema.

Mexhid Ramusa, kryetar i Demokracisë Studentore, ka thënë se rektori Marjan Dema ka qenë pjesë e udhëheqjes së Universitetit të Prishtinës “Hasan Prishtina” dhe është pikërisht ky rektor që prej dy vitesh ka vazhduar degradimin e Universitetit më të madh në Kosovë.

“Rektori Dema po e degradon në masë mjaft të madhe UP-në e disa nga problemet kryesore, por jo të vetmet janë duke filluar nga përzgjedhja e personelit akademik në baza partiake, klanore, familjare e duke vazhduar me avancime të personave jomeritor, mos marrja parasysh e mungesave të profesorëve në ligjërata e të tjera janë probleme shumë shqetësuese për neve studentëve”, ka thënë Ramusa.

Sipas tij, edhe temat e diplomave janë kthyer në biznes prej kohësh të cilat po e degradojnë vazhdimisht këtë institucion.

“Këto janë probleme që rektori gjithnjë e më shumë po e degradon UP-në dhe studentët e këtij institucioni, prandaj kërkojmë nga organet përkatëse që t’i nisin hetimet se si është shndërruar në biznes dhënia e diplomave të UP-së”, ka thënë Ramusa./gazeta alo/

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara