Karabinierët ndihmojnë një çerdhe në Bec

18:25 | 12 Shtator 2019

Kontingjenti MSU Karabinieri, në Prishtinë, përmes team Cimic (bashkëpunimit ushtarak civil) ne mëngjes dite e enjte 12 shtator 2019, ne fshatin Bec, ne komunën e Gjakovës, zyrtarizoi konkluzionin një projekt te rëndësishëm ne lidhje me ristrukturimin e sistemit te ngrohjes te institutit parashkollor Shtëpia e Paqes, te menagjuar nga rendi i murgeshave Basiliane. 

Ky projekt, proceduar nga nisma te ngjashme qe do te vazhdojnë , si dhe nxit ti përgjigjet një kërkesë specifike te shkollës, që janë te pranuar rreth pesëdhjetë fëmijë pa dallim religjioni e etnie. Puna e rinovimit përfshinte sistemin e ngrohjes te institutit, me zëvendësimin e radiatorëve te ndryshëm tubave dhe përbërësve te tjerë te nevojshëm për funksionimin e tij.

Punimet janë bere nga një kompani lokale e komunës se Gjakovës. Me këtë ngjarje ne synojmë te konsolidojmë dhe ringjallim frymën e vëllazërimit dhe bashkëpunimit aktiv midis forcave te vendosura nga MSU Carabinieri dhe te gjithë Kontingjentet si KFOR dhe NATO dhe popullatës se Kosovës, për te garantuar mbështetje adekuate për zonën lokale, Institucione qe kërkojnë përmirësimin e kushteve te jetesës se qytetareve ,duke filluar nga me te rinjtë.

Nga sot instituti mund te përballet me dimrat e ashpër te Ballkanit me besim dhe qetësi duke u garantuar miqve me te rinj një ambient më mikpritës.

Ne këtë ceremoni mori pjese Komandanti i Regjimentit te Carabinierave MSU (njësia speciale multinacionale) Kolonel Ruggiero CAPODIVENTO, përfaqësues te regjimentit, Skuadra Cimic qe ka ndjekur zhvillimin e punëve, i pari i Becit, Shtypi lokal, i gjithë stafi i institutit, popullsia vendase veçanërisht nxënësit e vegjël. Ceremonia kulminante do behet me prerjen e shiritit dhe ilustrimin e projektit nga Skuadra Cimic qe personalisht ndoqën realizimin e tij. Vlera e donacionit është rreth 4000 euro, tërësisht e financuar nga C.O.I. nga Roma brenda kornizës se Masterplan 2019.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara