Inaugurohet “Autostrada Energjetike” Kosovë-Shqipëri

16:06 | 17 Dhjetor 2015

Inaugurohet projekti “ Rregullimi sekondar, Frekuencë-Fuqi, Kosovë-Shqipëri” dhe përfundimi i punimeve në linjën interkonjetive 400 Kv deri në kufirin me Shqipërinë

Ky projekt modern energjetik hap perspektiv të jashtëzakonshme në bashkëpunim të drejtpërdrejtë në mes të Shqipërisë dhe Kosovës kurse me Shqipërinë pritet të përfundoj autostrada energjike në pranverën e vitit të ardhshëm.

Kryeministri Isa Mustafa duke vlerësuar lart rëndësinë e projektit energjetik me Shqipërinë, tha se Kosova dhe Shqipëria tashmë po krijojnë kushte për furnizim me energji, shpërndarje, cilësi dhe hapje të tregut të liberalizimit me efekte të larta mjedisore.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara