Hoxha kërkon ratifikimin e Demarkacionit

15:25 | 26 Dhjetor 2017

Ministrja e Integrimeve Evropiane, Dhurata Hoxha, ka deklaruar se pret nga klasa politike të gjej konsensus dhe të aprovohet marrëveshja për demarkacion.

Sipas saj, është shumë e rëndësishme që të miratohet demarkacioni dhe qytetarët e Kosovës mos të mbesin të izoluar.

“Qeveria e re ka qenë e përkushtuar që të gjejë një zgjidhje lidhur me çështjen e kriterit të mbetur, pra, kalimin apo ratifikimin e Marrëveshjes për shënjimin e vijës kufitare mes Malit të Zi dhe Kosovës, i ka bërë përpjekjet dhe tanimë qeveria ka proceduar marrëveshjen në Kuvend. Presim që klasa politike të gjejë një konsensus, i cili ka munguar këto vitet e fundit, dhe të kalojë marrëveshja me Malin e Zi. Është shumë me rëndësi që qytetarët mos të vazhdojnë të mbesin të izoluar, siç kanë mbetur të vetmit në rajon”, ka thënë Hoxha për Radio Kosovën.

Ajo tha se edhe luftimi i krimit dhe korrupsionit, si një nga kushtet për liberalizim, duhet të përmbushet./Radio Kosova/

Lajmet më të lexuara