Halil Kastrati vjen me një tjetër lajm të madh: Me 28 nëntor, në Prizren lëshohet reparti “spitalit ditor”

22:15 | 22 Nëntor 2019

Drejtori i shoqatës “Jetimat e Ballkanit”, Halil Kastrati ka thënë se traditën e bujarisë së shqiptarëve duket se po e ndjekin edhe brezat e rinj.

Kastrati, në RTV Dukagjini ka thënë se është për t’u vlerësuar pasi shumica e donatorëve te shoqata e drejtuar nga ai janë të rinj në moshë.

“Për këto 10 vite sa ka funksionuar shoqata “Jetimat e Ballkanit”, përpos ndihmave që kanë përfituar familjet është krijuar një unitet mbarë shqiptare në këtë sofër humanitare”, tha ai, përcjell Telegrafi.

Duke folur për shoqatën “Jetimat e Ballkanit”, Kastrati thotë se nuk ka qenë e lehtë të fitohet besimi i njerëzve për të dhënë donacionet te ta.

Ai thotë se transparenca e çdo donacioni që japin donatorët është çelësi i suksesit të shoqatës humanitare që drejton.

Kastrati thotë se shoqata më nuk ka nevojë për të kërkuar donacione pasi donatorët u ofrohen vet atyre.

Humanisti ka thënë se në këtë 28 nëntor pos shtëpive që do të ndërtohen, do të bëhet edhe inaugurimi i repartit të spitalit ditor në Prizren.

Ai thotë se ky lloj i spitalit do të jetë i vetmi në Kosovë.

“Pacientët që deri më tani për trajtimin e kimioterapisë është dashur të udhëtojnë nga Regjioni i Prizrenit për në Prishtinë. Nga 28 nëntori nuk do të kenë nevojë pasi “Jetimat e Ballkanit” përmes donatorëve të saj kanë ndarë gati 100 mijë euro dhe është bërë reparti i spitalit ditorë”, tha Kastrati.

Drejtori i “Jetimave të Ballkanit” ka thënë se është duke shkuar mirë shtëpia e pleqve në Therandë dhe sipas tij nga të gjitha parashikimet ajo mund të jetë e gatshme për banim në verën e vitit të ardhshëm.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara