Gjenerali i FSK-së: Çështja e veriut të Kosovës është politike, për shkuarjen në atë pjesë bashkëpunojmë me KFOR-in

12:24 | 31 Maj 2020

“FSK është e gatshme që çfarëdo detyre që ti jepe t’i zbatoj”, kështu thotë Gjeneral-lejtnant Rrahman Rama i pyetur se nëse paraqitet nevoja për ndërhyjmë e FKS-së në veri a  do të mund të shkoj pa lejen e KFOR-it.

Rama tha se FKS ka bashkëpunim të mirë me KFOR-in dhe sipas tij çështja në veri është politizuar.

“KFOR-i ekziston në Kosovë. Kanihere po harrojmë që misioni i KFOR-it është edhe me Kushtetutën e Kosovës dhe vepron  mbi bazën e kushtetutës 1244”.

“Me KFOR-in kemi bashkëpunim të jashtëzakonshëm. KFOR-i janë partner dhe miq tanë. Ne kemi oficer ndërlidhës që informohemi për aktivitetet tona. Çdo ditë punojmë për ta”, tha ai.

“Çështja e pjesës veriore është çështje politike  ne përderisa është KFOR në Kosovë do të punojmë bashkërisht me ta krejt varet nga kërkesat që vijnë  nga institucionet tjera”.

Rama tha se nuk dëshirojnë që t’i demonstrojnë forcat dhe kapacitetet por bazuar me kapacitetet e FSK do të veprojnë nëse një gjë e tillë iu kërkohet.

“Nuk jemi të interesuar të demonstrojmë forcë as të dalim si turistë. Ne i kemi pas dy operacione në veri bashkë me KFOR-in. Nuk kemi pas asnjë shqetësim.Bazu mbi kapacitetet tona ne do t veprojmë. Ne jemi në shërbim të  autoriteteve civile. FSK është e gatshme që çfarëdo detyre që ti jepe t’i zbatoj”, tha ai./arbresh.info/

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara