Bllokohen autobusët nga Kosova të hyjnë në rrugën ‘Pavarësia’ në Durrës

15:16 | 17 Korrik 2017

Operatorët turistikë përgjatë vijës bregdetare të Durrësit kërkojnë që Bashkia të lejojë autobuzët me pushues nga Kosova të hyjnë në rrugën Pavarësia.

Bashkia ka vendosur të mos i lejojë këta autobuzë të kalojnë e të parkojnë në këtë rrugë me argumentin se krijohet kaos në trafik. Por sipas operatorëve ky vendim po dëmton turizmin, pasi pushuesit ndërrojnë destinacion dhe po e braktisin bregdetin e Durrësit për shkak të kësaj anomalie, shkruan oranews.

Edhe vetë pushuesit kosovarë shprehen të pakënaqur me këtë vendim, ndërsa thonë se do ta braktisin bregdetin e Durrësit nësë vijon kjo situatë kaotike.

Pushues kosovar: “Bëjmë 5 orë rrugë nga Kosova për të ardhur me pushime ndërsa shteti i Shqipërisë na pengon që të shkojmë në plazh duke na kthyer mbrapsht.”

Ky vendim i Bashkisë është marrë që në hartimin e projektit për rikonstruksionin e rrugës Pavarësia

Shpërndaje në rrjete sociale