1 milionë euro të pamjaftueshme për fermerët e dëmtuar nga breshëri

09:36 | 30 Prill 2019

Qeveria e Kosovës në mbledhjen e kaluar i ka ndarë 1 milion euro për Komunën e Rahovecit. Këto mjete janë ndarë për kompensimin e dëmeve të shkaktuara nga breshri dhe vërshimet në vitin 2018.

Mjetet u ndarë nga kategoria e shërbimeve rezervë. Vërshimet në Rahovec vitin e kaluar kishin shkaktuar dëme të mëdha për kulturat bujqësore në atë zonë.

Kryetari i Komunës së Rahovecit, Smajl Latifi, tha se dëmet në vitin e kaluar kanë qenë të mëdha. “Në mbledhjen e kaluar qeveria ndau një milionë euro, natyrisht se shuma nuk është ajo që ne kemi kërkuar, por është infuzion për bujqit”, tha ai sot në “Studio e Hapur”, në RTK3.

Sipas tij kjo ndihmë është 18 % nga dëmi total që llogaritet se është më shumë. “Kjo shumë do të u ndihmoj fermerëve”, tha ai.

Latifi tha se kërkesa ka qenë mbi pesë milionë euro. Latifi, tha se pret që në të ardhmen fermerët do të u ndihmohen edhe me pjesën tjetër.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara