LDK i quan “plaçkë moderne institucionale” 53 milionët për “Bechtel Enka-n”

11:30 | 8 Qershor 2018

Në konferencën e rregullt javore të LDK-së, Shefi i grupit parlamentar Avdullah Hoti, tha se dhenja e  53 milion eurove të buxhetit të shtetit për Bechtell Enka, janë abuzim i paras publike. Ndërsa përmendi edhe bllokimin e natarëve te KQZ-së, nga Presidenti Thaçi, raporton Arbresh.info.

“Presidenti i Kosovës ka bllokuara KQZ për përzgjedhjen e anëtareve të KQZ-së. Tema tjetër është ndarja e 53 milion euro për Bektel Enken kjo është abuzim më buxhetin e shtetit. Kjo është plak moderne e paras publike nuk mund të fshehën pas vendimit të qeveris ne kemi kerku interpelancë për këtë. Tema e tret është rritja e rreziqeve fiskale  dhe ka shqetësime lidhur më paqëndrueshmërinë e financave. Kjo do të këtë pasoj duke i dëmtuar qytetarët e vendit dhe kjo do të qoj në ngritje të papunësisë.  Tema e katërt është statusi i Trepçës. Ligji e patë shpëtua këtë ndërmarrje nga likuidimi. Jemi të shqetësuara lidhur më ankesën e sindikalisteve të Trepçës për statusin e Trepçës që ka bërë Qeveria. Ka asete që nuk figurojnë në statusin e hartuar dhe ne si LDK do të kërkojmë shpjegim për këtë dhe për tu sigurua se statusi adreson të gjitha shqetësimet”.

Ndërsa lidhur më dialogun për Serbin Hoti tha së platformën e par nuk e kanë mbështetur. ” Ne jemi parti opozitare dhe e kemi mbështetur dialogun në vazhdimësi ne për këtë platformë e kemi bërë publike dhe nuk e ka mbështetjen tonë presim së çfarë platforme tjetër do të sjell Qeveria”./arbresh.info/

Lajmet më të lexuara