​Zeka sistemin e drejtësisë e quan çervish të prishur

14:15 | 15 Prill 2019

Deputeti i Nismës Socialdemokrate, Milaim Zeka në fjalën e tij për Kodin e Procedurës Penale, tha se sistemi i drejtësisë në Kosovë është bërë çervish i prishur.

Zeka po ashtu tha se sistemi kokë e këmbë është kapur dhe si shembull të kësaj e dha emërtimin e prokurorit, Aleksandër Lumezi si kryetar të Jurispodencës.

“Mos të mendoj dikush në këtë Republikë të Burdushit që ne kemi me pas sistem të drejtësisë kur ministri jonë i Drejtësisë personalisht e ka propozuar si kryetar të komisionit të Jurispodencës, prokurorin Aleksandër Lumezi. Pse e ka propozuar ministri i Drejtësisë, Aleksandër Lumezin sepse në kohën kur kanë qenë miq të ngushtë ky dhe presidenti Thaçi me kryetarin e Gjykatës Kushtetuese edhe jeni hala edhe unë jam me ty mik edhe me Hashim Thaçin jam mik por jemi mik privat dhe jemi kundërshtar të tmerrshëm të politikës e sidomos të sistemit të drejtësisë që e keni bërë çervish të prishur, dhe ju e keni propozuar Aleksandër Lumezin sepse e keni kapur pick …Ju e keni kapur sistemin e drejtësisë në këmbë dhe kokë dhe duke e kapur këtë sistem të drejtësisë tash po doni me na i shtua edhe plus dy vite që katër vite me na mbajtur neve lidhur”, tha Zeka.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara