Valën e nxehtësisë së kësaj vere në Britani e ka shkaktuar dora e njeriut

09:33 | 6 Dhjetor 2018

Ndryshimet klimatike bënë që vala e nxehtë e verës së këtij vitit të jetë shumë më e nxehtë se që do ishte në kushte natyrore.

Vera e nxehtë e këtij viti ishte më e nxehta së bashku me vitin 2006, 2003 dhe 1976 në Britani të madhe duke u goditur më së shumti me 35.6 gradë celsius.

Ekspertët kanë zbuluar se temperatura rekorde e kësaj vere ka qenë rreth 30 erë më shumë si rezultat i ndryshimeve klimatike të shkaktuar nga aktivitetet njerëzore.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara